Fotomuntatge aixecament del cadàver (Valladolid)

Troben 3 morts d'una mateixa família a Valladolid: tot el que se sap

La Policia Nacional ha detingut un home de 43 anys com a presumpte autor de la matança

La Policia Nacional està intentant reconstruir els macabres fets ocorreguts aquest cap de setmana al barri de La Rondilla de Valladolid. Una mare i una filla van aparèixer mortes amb signes de violència després d'un incendi a casa seva. Un altre incendi a escassos metres va revelar l'existència d'un tercer cadàver.

Els agents van detenir un home de 43 anys com a presumpte autor de les morts. El detingut és el marit d'una de les dones mortes, per la qual cosa no es descarta cap mòbil per ara. Algunes informacions apunten a l'existència de lligams familiars entre les tres víctimes mortals.

Pel que sembla, els morts estaven relacionats per raons de veïnatge, encara que també hi hauria algun llaç afectiu entre ells. La clau serà ara desvelar els motius que van portar el presumpte assassí a cometre els crims. Mentrestant, els veïns segueixen en estat de xoc i al barri no es parla de res més.

Foto de l'aixecament del cadàver (Valladolid)
La policia intenta resoldre el doble crim de Valladolid | EFE

Tres morts i dos escenaris

Els serveis d'emergència van rebre el primer avís dissabte 13 d'agost, a les 16.25 hores. S'havia declarat un incendi al número 2 del carrer Marqués de Santillana. Un cop apagades les flames, els bombers van trobar el cadàver de Juan Carlos Palomino, un home de 72 anys.

Uns minuts més tard, els serveis d'emergència van rebre la trucada d'una dona que no sabia què passava a la seva filla. Els bombers van haver d'apagar un nou incendi al carrer Linares, amb prou feines a 200 metres de l'anterior edifici. A l'interior van aparèixer mortes la mare i la filla.

Es tracta de María del Carmen González, de 78 anys, i la seva filla, Eva María Asensio, de 54. El cos de la filla presentava signes de violència, mentre que la mare va morir atrapada per les flames. La policia va iniciar una investigació amb el convenciment que els dos successos estaven connectats.

La policia ha detingut un home

La Policia Nacional va detenir un home de 43 anys i veí de Valladolid com a presumpte autor dels crims. El sospitós va ser capturat després de l'assalt amb violència a dos domicilis on vivien matrimonis d'edat avançada. A més, és el cònjuge d'una de les víctimes.

Hores després de la troballa dels cadàvers va tenir lloc un assalt amb violència a una casa del carrer Amor de Dios. Minuts després hi va haver una altra agressió a un matrimoni al carrer Gutierre de Cetina. La policia va detenir el presumpte assaltant i el va vincular amb les tres morts descobertes aquella mateixa tarda.

Foto de la detenció del principal sospitós dels crims de Valladolid
La policia ha detingut el principal sospitós dels crims | AGENCIAS

La policia intenta aclarir ara els estranys fets ocorreguts a Valladolid dissabte a la tarda-nit. Hi continua havent moltes incògnites sobre aquests esdeveniments, encara que tenen clar que el detingut és el fil conductor. Estan esperant escoltar la versió del sospitós.

La principal hipòtesi

Segons dades de la investigació, dos dels tres cadàvers (el de l'home i el de la dona més jove) presentaven ferides d'arma blanca. La principal hipòtesi és que l'agressor va cometre els crims i va calar foc per esborrar qualsevol rastre. L'altra dona hauria mort de manera col·lateral.

Els dos crims semblen haver estat perpetrats per la mateixa persona. Entre els dos immobles només hi ha uns metres, així que el sospitós podria haver recorregut aquesta distància a peu. Però la prioritat dels investigadors continua sent desvelar el motiu dels crims.

Els veïns expliquen que María del Carmen vivia sola des de feia trenta anys, i que la seva filla li portava el menjar cada dia. Encara no és del tot clara la connexió entre les dues dones i el tercer mort. Els investigadors estan intentant lligar les tres morts amb el principal sospitós.

A diferència de María del Carmen i Eva María, la mort de Juan Carlos no ha sorprès per res els veïns. Sospiten que el difunt tenia relació amb la venda de drogues al detall. Segons El Norte de Castilla, el motiu dels crims podria ser una revenja relacionada amb la droga.

▶️ Vídeo del dia

Commoció a Valladolid

Després de la troballa dels cadàvers, agents i forenses van estar buscant proves als dos immobles. La presència policial va atreure l'atenció dels veïns, impactats per les notícies que anaven apareixent als mitjans. Els llogaters dels immobles afectats encara estan assumint el que ha passat.

Feia anys que els veïns de Juan Carlos suportaven les molèsties per la seva vinculació amb el món de les drogues. L'exconductor d'ambulàncies jubilat es va quedar amb la casa després de la mort dels seus pares. Diuen que era un home correcte i educat, fins que es va ficar al món de les drogues.

Valladolid ja suma set morts violentes l'últim mes i mig, una estadística que preocupa molt els veïns. La reguera de sang va començar el 30 de juny, quan un menor va apunyalar mortalment la seva mare. La mateixa matinada, un home va matar el veí i un guàrdia civil.