Troben mort l'exalcalde de Riudarenes, Jordi Gironès

Va governar al municipi de la Selva dues dècades, fins al passat maig
El passat mes de maig Gironès posava fi a vint anys dedicats a la política | La Xarxa

 

Troben mort un exalcalde català a casa seva, la tarda d'aquest passat dilluns. Es tracta de Jordi Gironès, que havia governat durant dues dècades al municipi de Riudarenes, a la Selva. Tot i estar retirat, seguia molt implicat en la política del poble, segons avança el 'Diari de Girona'. «Per això era estrany que el diumenge, en jornada electoral, no el veiéssim», comenta l'actual batlle de Riudarenes, Josep Solé, qui n'ha confirmat la defunció. De moment, es desconeixen les causes de la mort de Gironès. 

 

El maig s'acomiadava de la política després de vint anys

La seva carrera al capdavant de l'executiu començava el 1995, encapçalant una llista d'independents. El 1999 es presentaria a l'alcaldia amb el PSC i es mantindria al càrrec tres mandats consecutius, fins al 2007, any en què tornaria a proclamar-se alcalde de Riudarenes. Seria però una legislatura curta per a ell, ja que el maig de 2008 perdria la cadira en favor de Jordi Ros, de CiU. Tot i això, Gironès tornaria a liderar l'executiu entre 2011 i 2015 sota la formació Agrupació Independent de Riudarenes. 

 

El passat maig Gironès posava fi a vint anys dedicats al món de la política i deixava la cadira a Esther Serret. «Plego, però treballaré pel poble fins a l'últim moment», deia en acomiadar-se. I així ho ha fet.

 

També et pot interessar...

 

Més notícies de la categoria Actualitat