Fotografia de José Rodríguez, el violador de Vall d'Hebron, durant el seu judici

Troben mort José Rodríguez, conegut com a 'el violador de la Vall d'Hebron'

Rodríguez va quedar en llibertat en 2012 després de complir vint anys de presó, on complia condemna per 17 violacions

Els Mossos d'Esquadra han trobat aquest diumenge, 4 d'octubre, el cadàver d'un home a qui han identificat com José Rodríguez Salvador —més conegut com 'el violador de la Vall d'Hebron'— a Barcelona, tal com ha informat la policia catalana. Segons han publicat 'El País' i 'La Ser', el cadàver ha estat trobat en una zona boscosa i la línia de recerca principal és que ha mort a causa d'una caiguda accidental.

Rodríguez va quedar en llibertat en 2012 després de complir vint anys de presó després de ser condemnat per 17 violacions, diversos intents d'agressió sexual, un robatori amb intimidació, diversos raptes i amenaces.

La Fiscalia va demanar allargar la seva condemna

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va demanar fins a tres ocasions a l'Audiència de Barcelona que apliqués la «doctrina Parot» sobre còmput de penes per a allargar l'estada a la presó del violador, però tots els seus intents van ser rebutjats, i finalment va acudir al Suprem.

En 2008, el Suprem va admetre el recurs de la Fiscalia contra la seva excarceració, i va dir que li aplicaria l'anomenada «doctrina Parot», que estableix que els beneficis penitenciaris s'han de computar sobre cadascuna de les condemnes imposades i no sobre el total de la pena, per la qual cosa va tornar a presó, on va romandre fins a 2012, quan va quedar finalment en llibertat després d'haver complert 20 anys de presó, malgrat que la Fiscalia va demanar als Mossos que li fessin un seguiment.