Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una operació de l'Exèrcit espanyol

Commoció a l'Exèrcit espanyol: Troben mort a un militar a la caserna

S'estan investigant les causes de la mort d'aquest militar espanyol

L'Exèrcit Espanyol està de dol per la mort en estranyes circumstàncies d'un dels seus membres. Divendres passat, 23 de juliol, va aparèixer mort en una caserna de la província de Saragossa un militar de l'Exèrcit de l'Aire. Es tracta d'un caporal més gran, d'entre 45 i 50 anys d'edat, destinat a l'Esquadró de Vigilància Aèria número 1, tal com informa 'El Confidencial Digital'.

Apareix mort un militar espanyol en una caserna a la província de Saragossa

El militar en qüestió es trobava en l'Aquarterament Aeri del Frasno, molt a prop de la ciutat de Calataiud, a la província de Saragossa. Va ser divendres passat quan es va trobar el seu cos sense vida i amb un tret, que hauria estat la causa de la mort. El fet que no es tracti d'una mort natural obre el procediment que segueixen les Forces Armades en casos com aquest.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil liderarà les investigacions sobre aquest cas, sota la tutela d'un jutjat togat militar. Això és habitual quan unes dependències militars al nostre país són escenari d'una mort de caràcter no-natural. Però a més de la recerca a escala jurisdiccional, va procedir a obrir una altra investigació interna.

Un oficial de l'Exèrcit de l'Aire encapçalarà aquest procediment a escala interna per esbrinar les circumstàncies dels fets. En primer lloc, ha d'aclarir si el tret es va produir amb l'arma reglamentària, tot i que el personal de tropa no té permís per tenir arma pròpia. En el seu treball utilitzen una arma curta de servei, i caldrà veure si aquesta va ser la utilitzada per disparar el tret que va causar la mort del militar.

També s'examinarà si hi ha relació entre la mort i el servei que prestava a la unitat militar on estava destinat. Es tracta, doncs, d'estudiar les circumstàncies que envolten la mort d'aquest militar. La seva mort ha causat una fortíssima commoció entre els companys de la seva caserna, a més, és clar, de la seva família i afins més propers.

Encara que no han transcendit dades personals sobre el caporal major que ha mort, la veritat és que sí que es coneixen aspectes sobre la seva trajectòria militar. Segons 'El Confidencial Digital', el difunt era un soldat amb una gran preparació i comptava amb dues especialitzacions clau. En primer lloc, era paracaigudista i, en segon, era expert en amenaça nuclear, biològica i química.

A més d'estar involucrat en l'exèrcit, tenia inquietuds socials i col·laboratives importants. L'home estava estretament vinculat al servei de Protecció Civil a Utebo, una vila d'uns 18 000 habitants a Saragossa. La investigació haurà d'aclarir, doncs, les circumstàncies de la mort i si, tal com se sospita, es tracta o no d'un suïcidi.

Polèmica a l'Exèrcit espanyol després de les últimes decisions del govern central

En els últims dies, les Forces Armades han estat notícia no tan sols per la mort d'aquest militar, sinó per una polèmica política. VOX ha acusat el govern espanyol de «trencar l'obligada neutralitat de les Forces Armades» amb les polítiques «d'ideologia de gènere o de diversitat sexual». La formació ha denunciat que en algunes bases militars va onejar la bandera LGTBI + fa unes setmanes, en motiu del Dia de l'Orgull.

Denuncien també que en un article de la Revista Espanyola de Defensa titulat 'Liderar la diversidad en las FAS' es defensava fermament la incorporació de la dona en les Forces Armades. VOX creu que les Forces Armades haurien de centrar la seva activitat en les seves metes «sense entrar en qüestions de l'esfera privada dels seus membres». En tot cas, doncs, l'Exèrcit està en l'ordre del dia de l'actualitat a Espanya.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]