YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Alarma mediambiental a Collserola: gran part dels porcs senglars pateixen una greu malaltia

Més d'un 30% del total i en alguns grups, fins al 50%, ja estan contagiats

Imatge d'un porc senglar passejant
La majoria de porcs senglars de Collserola estan malalts d'hepatits E | Pixabay

Més de 200 porcs senglars de Collserola estan malalts i molts d'ells, es calcula que més d'un 30% de la població total i en alguns casos fins a un 50%, estan contagiats pel virus de l'hepatitis E. Així ho ha assegurat Jordi López Olvera, investigador i professor titular del Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), ​​qui ha recordat el perill que això representa per a les persones pel risc de transmissió existent.

No donar menjar als senglars és clau

López ha recordat en declaracions per Betevé, que no cal donar menjar a aquests animals, ja que «el senglar habituat és responsable de la font més gran de conflictes i riscos sanitaris i d'agressió directa». Respecte a les dades d'animals malalts a l'àrea metropolitana, l'investigador afirma que la infecció compta amb prevalences «de fins al 30% i, en determinats nuclis, fins al 50%». 

Evitar que l'animal se senti còmode en indrets urbans

López destaca la necessitat de realitzar un control continu per conèixer «quines malalties estan circulant» i, d'aquesta manera, activar les mesures de gestió preventives. El professor compara aquesta situació amb la pandèmia de coronavirus, assegurant que «forma part del deure individual de cada ciutadà i del conjunt de la societat evitar que el senglar s'acostumi al medi urbà per reduir el risc de transmissió epidemiològica».


Comentaris

envia el comentari