Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Troben una serp de grans dimensions a la porta d’una nau industrial a Sils

Sembla que l’animal es tractaria d’una serp verda que no és verinosa i que no representa cap perill per a l’home
Imatge de la serp trobada aquest matí en una nau industrial
Imatge de la serp trobada aquest matí en una nau industrial | Kim Arredondo

 

Aquest matí de dijous, els treballadors d’una nau industrial de Sils, a la Selva, s’han endut un bon ensurt quan han anat a obrir la porta de la instal·lació. Enroscada a un dels cantons de la porta, hi havia una serp de grans dimensions quieta que s’havia colat al recinte.

De seguida, en Kim Arredondo ens ha fet arribar un vídeo amb les imatges del moment en què un dels treballadors ha vist l’animal, que es trobava immòbil davant de les mirades de sorpresa de la gent que anava a treballar.

Segons sembla, es podria tractar d’un exemplar de serp verda. Un animal autòcton que no és verinós i que no representa cap perill per a l’home. 

No toqueu la serp tot i no ser perillosa

Malgrat que aquest tipus de serp no és perillós, és important que no intentem agafar-la o apropar-nos-hi molt, ja que molts animals, incloses les serps, poden mossegar a les persones si se senten amenaçats. Tot i  no ser verinosa, la seva mossegada ens pot fer mal.

El més recomanable si ens trobem un animal d’aquestes característiques és, o bé deixar-lo marxar, o bé trucar als Agents Rurals perquè se’n facin càrrec. Segons explicaven diversos usuaris a les xarxes socials, sembla que els treballadors han deixat l’animal allà on estava i hauria marxat sol. 

La serp verda, la més gran que es pot trobar a Catalunya

La serp verda és una espècie autòctona del nostre país
La serp verda és una espècie autòctona del nostre país | Arxiu

 

Segons els experts, la serp verda, o colobra bastarda, és el tipus de serp més gran que es pot trobar a Catalunya, ja que alguns exemplars adults poden arribar a fer més de dos metres de llargària. 

El seu aspecte el podem reconèixer perquè té el dors grisenc o de color verd oliva, amb taques negres a manera d’esquitxos, mentre que el ventre és més aviat de color verd groguenc. Quan se sent amenaçada, fa un xiulet estrident i bufa.