Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El 97% de la población de felinos de todo el planeta ha desaparecido a causa del ser humano

Troben set cries de tigre congelades a dins d’un cotxe al Vietnam

Els mamífers procedien de Laos i hi ha tres detinguts. En aquest país sud-asiàtic s’utilitzen els ossos d’aquests animals per a la medicina tradicional i la indústria de la joieria

Els tigres que queden es poden trobar en hàbitats molt fragmentats i es reparteixen únicament pel 7% del territori
Els tigres que queden es poden trobar en hàbitats molt fragmentats i es reparteixen únicament pel 7% del territori | Arxiu

 

Un home i dues persones més van ser detingudes el passat dijous a Hanoi, al Vietnam, per tenir set cries de tigre congelades dintre d’un vehicle en un aparcament. El traficant, que tenia una empresa de venda de materials de construcció per tapar el comerç il·legal d’animals, hauria importat de forma il·legítima exemplars procedents de Laos durant anys. En principi, l’acusat portava anys amb aquest negoci, amb què s’emmagatzemaven els felins a cases de gent pobre, segons informa el mitjà de comunicació ‘Cong An Nhan Dan’.

Al país vietnamita s’utilitzen els ossos d’aquests tigres per a la medicina tradicional, ja que es creu que poden tenir propietats curatives davant de les malalties que puguin afectar les articulacions, com ara l’artrosi i l’artritis. També s’utilitzen per a la indústria de la joieria. Aquesta situació ha comportat que hi hagi una disminució del nombre de tigres, elefants i orangutans, de manera que ha augmentat molt el contraban en països del sud de l’Àsia.

Al país vietnamita s’utilitzen els ossos d’aquests tigres per a la medicina tradicional
Al país vietnamita s’utilitzen els ossos d’aquests tigres per a la medicina tradicional | Arxiu

 

Les articulacions com a remei contra les malalties

En aquests processos de curació, normalment, es bullen els ossos d’aquests mamífers i es barregen amb un alcohol fet a base d’arròs creant una barreja que cura l’artrosi de manera vigoritzant.

El 97% de la població de tigres de tot el món ha desaparegut a causa del factor humà. Aquests animals han passat dels 100.000 exemplars a menys de 4.700 en només un segle, segons ha explicat l’organització conservacionista WWF. Els tigres que queden es poden trobar en hàbitats molt fragmentats i es reparteixen únicament pel 7% del territori.

No tot són males notícies

La situació és tan crítica que les espècies d’aquests felins de tot el món es troben a la llista d’espècies en perill d’extinció per la Internacional Unió per la Conservació de la Natura (UICN). No obstant, no tot són males notícies i hi ha certa esperança davant la complicada situació. Al Nepal o l’Índia la població d’aquests es troba en recuperació, si més no, la WWF reclama un esforç enorme per tal de recuperar aquests mamífers i recorda la gran amenaça a la qual s’enfronten els tigres davant la seva possible desaparició.  

També et pot interessar...