Els treballadors de la biblioteca de Nou Barris han ballat al ritme de «Con altura» de Rosalía

Una biblioteca de Barcelona es promociona al ritme de «Con altura» de Rosalía

Els treballadors han ballat i cantat per les diferents zones del centre per arribar als més joves

La biblioteca de Nou Barris, a Barcelona, ha trobat una manera molt original d’informar els seus veïns que durant el mes d’agost romandran oberts, tot i que la resta de biblioteques del districte tanquen per vacances. Els treballadors s’han vestit per l’ocasió i han gravat un videoclip on ballen i canten al ritme de la cançó «Con altura» de Rosalía.

La biblioteca de Nou Barris, oberta durant l’agost

Primer comença cantant una dona: «De Nou Barris amb molt seny et recomanem la lectura, molts llibres són sempre cultura, agafa ja una bona postura». A continuació apareixen dos homes cantant mentre llegeixen els codis de barres de diversos llibres i veus de fons repetint «amb cultura»: «Això és perquè agafis una bona lectura. Novel·les d’amor i d’aventura. De filosofia i de costura. Llegeixo ràpidament i no tinc cura».

Després es pot observar la sala de lectura, on un grup de dones està llegint unes revistes i les deixen per posar-se a ballar entre les prestatgeries, els passadissos i altres punts de la biblioteca: «Tenim novetats de novel·la. No tanquem encara que plogui. Pots venir un dia qualsevol. Som una biblio de primera. Premis planeta i pilates i si és mentida que ens matin».

D’aquesta manera  la biblioteca de Nou Barris promociona el seu centre, intentant arribar als més joves, ja que només un 15% dels que pertanyen a la franja d’edat d’entre quinze i 24 anys hi va, segons ha explicat la mateixa directora del centre a ‘El País’: «Això de la Rosalía, en un primer moment ens ho vam plantejar sobretot per a l'Instagram, per al públic més jove». Però a més és un reclam per tots els veïns: «Encara que a l'agost tanquin la resta de biblioteques del districte, la nostra roman oberta».

També et pot interessar...