Poop Emoji

Defecar dins de l'aigua: la perillosa i repugnant moda que assola les piscines valencianes

Este nou repte viral va començar en els municipis de la comarca de l'Horta de València i ja s'ha estés per les tres províncies

L'estiu està arribant al seu equador, i la bonica estampa estiuenca en la piscina s'està veient estropejada per una estranya, repugnant i, fins i tot, perillosa moda: el repte viral de defecar en les piscines públiques. 

Els casos s'estenen per diferents municipis de les tres províncies i si, inicialment, van començar en alguns municipis de la comarca de l'Horta de València, com Massanassa, Tavernes Blanques o Catarroja; els tentacles d'este nou repte viral ja han arribat també fins a altres localitats d'Alacant i Castelló. 

Esta moda, que segons pareix és seguida pels joves adolescents, obliga a seguir els protocols de seguretat, que indiquen que s'ha de tancar la instal·lació, desallotjar a la gent del recinte, extraure les matèries fecals i realitzar un tractament de les aigües que, en alguns casos, poden durar més de 24 hores. 

Pot provocar infeccions entre els banyistes

La necessitat de dur a terme este procediment, radica especialment en l'obligació d'eliminar els bacteris i els microorganismes que poden proliferar en l'aigua de bany que, en casos extrems, poden arribar a ser perillosos per a la salut dels banyistes. 

Els ajuntaments afectats han llançat avisos, especialment per les xarxes socials, fent una crida al civisme. En esta línia, alguns han posat en marxa, després de repetir-se este desagradable incident en més d'una ocasió, determinades mesures per a posar fi a esta iniciativa. 

La revisió de les pertinences, prendre nota de les dades i, inclús, la possible implantació de sistemes de detecció instantània d'excrements, tant de matèria fecal, com d'orina en l'aigua, són algunes de les actuacions que estan duent a terme els equips de seguretat municipals. 

Mentres que es troba una solució al problema, i fins que esta nova moda passe, està clar que seran molts els usuaris que miraran la piscina dos voltes, abans de ficar el peu dins de l'aigua. 

També pots llegir...