Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Exemplar de vespa asiàtica trobat aquest diumenge a Alcover.

La vespa asiàtica arriba a l’Alt Camp: troben un exemplar a la Vall del Micanyo a Alcover

Aquest diumenge es va trobar una vespa velutina a 2 quilòmetres de l'Ermita del Remei d'Alcover i la van poder caçar. Tot i això, encara no s'ha pogut localitzar el niu

Exemplar de vespa asiàtica trobat aquest diumenge a Alcover.
Exemplar de vespa asiàtica trobat aquest diumenge a Alcover. | Cedida

 

Troben un exemplar de la perillosa vespa asiàtica (o vespa velutina) a l’Alt Camp. Concretament a la zona natural de la Vall del Micanyo, a Alcover, a uns dos quilòmetres de l’Ermita del Remei. Tot i això, encara no s’ha pogut localitzar el niu, que es creu que es troba a prop.

La troballa la va fer aquest diumenge justament Joan Maria Llorens, actual president de l’Associació Amics de les Abelles (amb seu a Alcover) i apicultor. «Vaig veure un arbre amb moltes vespes, totes eren autòctones excepte una que era molt més gran i la vaig reconèixer; era una vespa velutina», ha explicat a TarragonaDigital.

Per sort, la va poder caçar i va alertar els Agents Rurals de la presència d’aquesta espècie invasora. «Intuïm que el niu és a la vora», ha dit. Un niu, on n’hi hauria milers, però que no ha estat localitzat encara.

Llorens també ha explicat que a la vespa asiàtica «li agrada la humitat», per això s’hauria instal·lat en aquesta zona.

Poden ser molt perilloses si ens acostem al niu

L’apicultor alerta del perill d’aquesta espècie, però «no s'ha de crear una alarma innecessària», ha dit. «Poden ser molt perilloses si ens acostem a menys de cinc metres d’un niu», aclareix. Si algú el troba o troba algun exemplar, s’ha d’alertar, trucar al 112 i donar coneixement de la troballa.

Per tal de trobar el niu, «s’han de posar trampes per veure si surten, però no és una feina fàcil», ha reconegut. 

Una espècie invasora que no té cap depredador

La vespa asiàtica s’alimenta d’abelles i altres insectes. «És una espècie invasora, no té cap depredador i la picada en humans pot ser perillosa».

Per últim, Joan Maria Llorens ha volgut recordar que des de l’Associació Amics de les Abelles  «lluitem a favor de les abelles i en contra d’aquesta espècie invasora».