Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una tromba marina davant de la costa de Barcelona el 21 de setembre del 2020

Imatges: Espectacular tromba marina just davant de la costa de Barcelona aquest dilluns al matí

La mànega s’ha produït arran d’un fort aiguat que queia a sobre del mar i ha estat vista des de molts municipis

Imatge d'una tromba marina davant de la costa de Barcelona el 21 de setembre del 2020
Imatge de la tromba marina d'aquest matí a la costa de Barcelona | Alfons Puertas

La setmana ha començat molt moguda a prop de la costa i mostra d’això és l’espectacular tromba marina  que s’ha format aquest matí de dilluns, 21 de setembre, just davant del litoral de Barcelona. El fenomen s’ha pogut veure des de molts punts, no només de la capital catalana, sinó que també altres municipis, com ara Vilanova i la Geltrú, Sitges o Cubelles (Garraf). El Baix Llobregat també ha estat testimoni directe d'aquest espectacle.

La mànega marina ha tingut lloc a causa d’un fort aiguat que queia mar endins i que ha provocat la formació d’aquest espectacularremolí  de  vent entre l’aigua i els núvols que ha captat l’atenció de molta gent que es trobava en aquells moments a prop del mar. Aquestes són algunes de les imatges impressionants d’aquest matí:

Dilluns molt mogut

El temps serà clarament més mogut aquest dilluns en comparació amb diumenge. Els ruixats del matí a punts del litoral i prelitoral són només l’aperitiu, ja que, a partir del migdia i durant la tarda, s’esperen xàfecs i tempestes a moltes zones de Barcelona, Girona, Pirineu, Prepirineu, prelitoral i Catalunya Central. Poden ser localment forts i anar acompanyats de calamarsa i ventades, raó per la qual el Servei Meteorològic (SMC) té força alertes activades.