Muntatge d'una rentadora i unes fulles de llorer

Truc del llorer per la roba destenyida: l'efecte que no coneixes i t'encantarà

A més d'utilitzar-se a la cuina, aquesta planta amaga molts altres beneficis

El llorer és una de les plantes més versàtils que hi ha al món. Encara que el seu ús és tradicionalment conegut en la gastronomia, la veritat és que les seves propietats poden anar molt més enllà. De fet, aquesta planta també és molt efectiva per a la llar.

I és que a més de ser utilitzada per cuinar o elaborar remeis medicinals naturals, el llorer també es pot convertir en el major aliat de la nostra roba. Si vols descobrir com beneficiar-te'n, no et pots perdre el que direm a continuació.

El llorer: El nou millor aliat per a les teves peces de roba

Veiem les seves fulles en milers de plats i receptes. Els nostres avantpassats ja les utilitzaven per condimentar alguns aliments, i fins i tot hi recorrien per elaborar medicines naturals. Tot i això, els anys van passant, i els beneficis del llorer segueixen intactes.

En aquesta ocasió, et volem mostrar l'eficàcia que té aquesta planta sobre les peces de roba. Tal com et comentàvem, el llorer es pot convertir en l'aliat perfecte per aconseguir que la nostra roba llueixi més neta i amb millor olor.

Muntatge amb diverses peces de roba de diferents colors en penjadors i fulles de llorer amuntegades
El llorer aconsegueix un efecte meravellós sobre la roba | Getty Images, corelens

Com bé sabràs aquesta planta és aromàtica, per tant, la fragància que desprèn és més que evident. Tanmateix, quan descobreixis tots els beneficis que pot aportar a la teva bugada... es convertirà en un element indispensable de casa teva.

Així doncs, a continuació et revelarem el millor truc perquè la teva roba destenyida torni a quedar una altra vegada en perfectes condicions. Per això, només hauràs de preparar una cassola amb aigua i afegir-hi unes fulles de llorer.

També hauràs de tenir bicarbonat a mà, ja que és un altre element que caldrà afegir a aquesta mateixa cassola. Deixa-ho bullir durant 20 minuts, i quan estigui llest, afegeix la barreja en un recipient i introdueix-la a la peça destenyida.

Quan hagis fet tots aquests passos, serà moment de deixar reposar aquesta peça durant 24 hores. Passat aquest temps, hauràs de rentar-la com de costum, i un cop ho facis veuràs com torna a recuperar el seu color original.

És un truc molt senzill, ràpid i fàcil de fer. A més, gràcies a la seva aplicació també et podràs beneficiar de l'increïble aroma que desprèn aquesta planta. Això, sens dubte, donarà a les teves peces una olor fresca i natural.

No obstant això, si vols impregnar encara més aquesta aroma (i desprendre't de les males olors) t'aconsellem que facis un altre truc. Per a aquesta ocasió, necessitaràs col·locar les fulles de llorer dins d'un saquet de tela.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Un cop fet això, col·loca el sac dins del tambor de la rentadora, i inicia el cicle de rentat com faries habitualment. Quan finalitzi, comprovaràs com les peces surten més perfumades i amb una olor agradable. Aquest remei natural és ideal per substituir els tradicionals suavitzants.

Una rentadora plena amb detergents i diverses cistelles plenes de roba i en primer pla diverses tovalloles amuntegades
El truc del llorer pot substituir els suavitzants | Getty Images, Pixelshot

Altres propietats del llorer

Tal com comentàvem a l'inici, el llorer és una planta típica i tradicional que ja els nostres avantpassats feien servir per a una infinitat de situacions. Tot i això, les més efectives són totes aquelles que tinguin a veure amb la salut.

I és que les fulles d'aquesta planta són, sens dubte, molt beneficioses per al nostre organisme. Si vols aprofitar al màxim tots els seus beneficis, és important que sàpigues en quins moments o situacions les pots utilitzar.

Per exemple, el llorer té una sèrie de compostos químics que actuen com un efecte calmant, tant per al cos com per a la ment. D'aquesta manera, dormir amb unes fulles sota el coixí pot ser una forma excel·lent d'alleujar tensions.

També et pots fer un massatge amb els seus olis essencials, els quals tenen propietats antiinflamatòries que podrien ajudar-te a relaxar i destensar els músculs. Tanmateix, si ho prefereixes, una infusió també podria ser clau, ja que t'ajudaria a enfortir el sistema immune i a combatre certs problemes digestius.