Dona amb mascareta

Consells per evitar que et surtin grans amb la mascareta

Els experts expliquen com prevenir els brots d'acne provocats per les mascaretes

Les mascartes  s'han convertit en un complement més a l'hora de vestir des de l'arribada del coronavirus a Espanya. Aquests elements són molt necessaris per minimitzar el risc de contagi del virus, però alhora són molt incòmodes. A més a més, portar una mascareta durant moltes hores també provoca efectes secundaris a la pell de les persones. 

Els experts ja parlen de «Maskné»

La calor fa que les mascaretes s'ajustin més a la pell, la freguin i la irritin. A més, la falta de ventilació pot provocar signes de deshidratació i grans  brots d'acne. Els experts ja parlen del concepte «Maskné», un tipus d'acne que s'accentua a causa de la fricció i la falta d'oxigenació. «La pell no pot respirar bé  i l'excés de sudoració es queda a la zona peribucal, la més procliu a aquests tipus de brots», explica la doctora Lidia Maroñas, dermatòloga de l'Hospital 12 d'Octubre de Madrid. 

«Quan portem la cara coberta amb mascareta, la humitat, el vapor i qualsevol secreció de saliva o mucositat s'acumula a la zona de la boca i el nas, bloquejant el conducte de sortida de la secreció sebàcia. La pressió i la falta d'oxigenació provoquen que es tapin els porus i faciliten l'aparició de  barbs i granets», exposen els experts de Natrua Bissé, una firma espanyola de cosmètics.

Trucs per evitar els brots d'acne:

Afortunadament, seguint una sèrie de recomanacions, es pot controlar la situació:

  • Hidratar la pell cada dia, matí i nit, amb un tònic calmant. «Si la nostra pell és de tendència greixosa, els productes amb àcid salicílic són molt adequats. La seva suau acció exfoliant elimina les impureses i ajuda a difuminar les marques d'acne», aconsellen des de Natura Bissé.
  • És important també hidratar i nodrir els llavis, que són els grans damnificats de la pandèmia. Per pal·liar la seva sequedat, és convenient l'aplicació de sèrums, mascaretes i tractaments calmants, regeneradors i reparadors.
  • Millor sense maquillatge: els dermatòlegs recomanen a les persones que passin moltes hores amb una màscara posada que evitin l'ús de maquillatges com són bases i correctors, almenys a la zona que quedarà sota la mascareta.