Truco para saber en qué lateral está el depósito del coche

El detall completament ignorat del teu cotxe que resulta molt útil a la carretera

Amb aquest truc ja no perdràs més temps a les gasolineres

Tenir coneixement sobre el costat en què es troba la boca del dipòsit del nostre cotxe  és imprescindible per no haver de fer maniobres entre sortidors i vehicles, per no perdre temps de recorregut i per no formar unes cues interminables a les gasolineres.

Tot i que en general sol ser fixar-se abans de pujar al cotxe, hi ha vegades en què et puges i ni tan sols caus en aquest detall. Per aquest motiu et volem mostrar aquest truc, amb el qual sempre sabràs des que quin costat has de omplir el dipòsit.

És un truc molt útil sobretot per al lloguer de vehicles o l'ús no habitual d'ells -cotxes prestats o provats, per exemple-, dels que generalment no se solen conèixer les característiques.

El panell de control del teu vehicle et facilitarà la informació

Tot i que s'han buscat explicacions i motius pels quals el dipòsit de benzina d'un vehicle es col·loca en un lateral o un altre, només n'hi ha dues que tenen sentit. D'una banda, per una qüestió de pràctica perquè no es formin llargues cues a les gasolineres. D'altra banda, per temes de mecànica i distribució del pes de cada cotxe. En primer lloc, és important no fer cas al fals mite que hi ha sobre que el pictograma del sortidor de benzina, també pot indicar el lateral en el qual es troba el tanc.

Excepte en alguns vehicles, en general és que l'indicador de la quantitat de combustible es trobi entre la velocitat i les revolucions en el panell de control. Allà sol aparèixer un triangle o un fletxeta i la senyalització de la banda en què es troba la boca del dipòsit.

Truc per saber en quin lateral hi ha el dipòsit de l'cotxe

Hi ha alguns vehicles que no disposen d'aquesta guia, però en els quals és fàcil intuir, ja que la icona del sortidor està situat lleugerament a la dreta o a l'esquerra, segons on es trobi el dipòsit del nostre panell.

També hi ha marques que fan més fàcil la tasca de recordar des que lateral hem d'omplir el cotxe que estem fent servir. Un gran exemple d'això és BMW, que en tots els seus vehicles col·loca el dipòsit en el costat dret.