Augmenta la por entre els veïns de Barcelona. La distància social i les restriccions del govern han fet que els carteristes ho tinguin molt difícil per poder atracar als turistes que visiten la ciutat comtal. I mentre que el nombre de furts ha disminuït a Barcelona durant les últimes setmanes, ara són els mateixos veïns qui denuncien robatoris amb violència per treure’ls hi mòbil i diners.
Les aglomeracions a les grans ciutats eren l’objectiu principal de lladres i carteristes, qui aprofitaven sobretot el transport públic per poder realitzar les operacions sense aixecar molta sospita. Ara, aquests mateixos lladres opten per la violència per sostreure joies, diners i articles de luxe als veïns barcelonins.
Un centenar de lladres detinguts tot i l'estat d'alarma
Des de l’associació Tsunami Veïnal denuncien que l’absència de turistes ha convertit els habitants barcelonins en «carn de canó pels atracadors», tal com apunta el seu portaveu Manel Martínez. Els robatoris, apunten des de Tsunami Veïnal, es realitzen a plena llum del dia i en zones concorregudes, com en mig d’una plaça o davant els comerços que encara es troben oberts.
El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha celebrat que la delinqüència s’hagi reduït amb l’estat d’alarma, però segueix lamentant que durant el primer semestre de l’any s’han arrestat fins a un centenar de delinqüents en més de 1300 ocasions només a Barcelona.
«Hem de canviar la llei per evitar que Barcelona es converteixi en un paradís per a bandes organitzades»
Així informa el digital ‘Crónica Global’, qui ha recollit unes declaracions del portaveu de la plataforma ‘Raval Net’, Lluís González: «Al Raval, des de meitats de març ja vam veure que tots els delictes que sofrien els turistes es dirigeixen ara als veïns o gent que es mou pels voltants. Robatoris de mòbils i cadenes, que hem denunciat a reunions amb representants del districte, i intendents de Mossos i Policia». Amb tot, González informa que «sabem que la policia arriba fins on pot. Detenen, però necessitem que canviïn la llei perquè Barcelona no es converteixi en un paradís per a bandes organitzades de països europeus».
Precisament ‘Raval Net’ ha aconsellat els veïns de la ciutat comtal que, a determinades franges horàries, evitin passar pels carrers Hospital, Ribera Alta i la mateixa Rambla. «És veritat que veiem policia, però la qüestió és que gran part de la problemàtica prové després d’haver exclòs la multireincidència del Codi Penal», denuncia el portaveu Lluís González. «Tarden més els agents a omplir els atestats que els delinqüents en tornar a estar al carrer», lamenta.