Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro

El senzill truc per estalviar més de 5.000 euros en 6 mesos

Amb aquest mètode pots estalviar fàcilment una bona quantitat de diners

La situació econòmica segueix sent desastrosa al nostre país i la recuperació s'està retardant més del compte. En temps de crisi, tornen els vells trucs per estalviar diners. Un en especial, dels temps dels nostres avis, està corrent com la pólvora a les xarxes, ja que permet estalviar 5.050 euros en 6 mesos amb un senzill truc.

La clau per afrontar crisis tan dures com la que estem vivint és l'estalvi. Però els trucs per estalviar diners solen ser complicats per la manca de recursos o perquè ens gastem els diners en la supervivència del dia a dia.

La veritat és que enmig d'aquesta recessió, estalviar s'ha convertit en un mal de cap. Però gràcies a trucs com aquest, la cosa resulta més fàcil. Es diu «el repte dels sobres» i està sent una autèntica bogeria a Facebook o Tik Tok. Després de 100 dies, pots tenir 5.050 euros a les teves mans.

Aquest mètode consisteix a comprar 100 sobres i numerar-los de l'1 a l'100. Cada xifra correspon a la quantitat de diners que hauràs de ficar al sobre. Així, el primer dia haurà de posar 1 euro al sobre 1. El segon, 2 euros al sobre número 2. L'endemà, 3 euros al número 3. I així successivament. Una altra forma de fer-ho és barrejar els sobres en un recipient, agafar cada dia un, i introduir els diners que marca el sobre.

El problema per a algunes persones és la manca de diners per omplir els sobres. Si no pots omplir un sobre per dia, no et preocupis, perquè el repte et dona fins a 25 setmanes per completar el repte. A més, sempre podràs adaptar les normes a la teva comoditat, decidint cada quant de temps vols omplir tots els sobres, segons la teva situació.

D'altra banda, si disposes de pocs recursos, hi ha un altre truc que et pot resultar pràctic. És l'anomenat «truc del cèntim». En aquest cas has de dipositar en una guardiola o recipient un cèntim més cada dia durant un any: un cèntim el primer dia, dos el segon, tres el tercer, quatre el quart, i així successivament.

Si ets constant i segueixes el mateix ritual cada dia, l'últim dia hauràs de dipositar 3,65 euros. Quan hagis completat el repte tindràs al recipient un total de 667,95 euros en un any. Una xifra gens menyspreable tenint en compte com està la situació a Espanya.

El mètode dels sobres: 400 euros en un any

Una variant d'aquest tipus de trucs és el «mètode dels sobres», un sistema molt antic que es va inventar quan no existien les targetes de crèdit. Llavors es cobrava els diners en efectiu i era possible separar-lo en sobres per a les diferents despeses de la vida quotidiana: un sobre per al menjar, un altre per al lloguer, un altre per al transport, un altre per factures...

A partir d'aquí, el sistema és simple: a mesura que va passant el mes, es va traient d'aquests sobres els diners necessaris. Quan toca anar al supermercat, treus els diners del sobre del menjar; si és per a la gasolina, del sobre de transports, etc.

Això permet organitzar els diners a principis de mes en funció de la quantitat que es preveu gastar en cada cosa. La idea principal és respectar el pressupost inicial i evitar traslladar diners d'un sobre a un altre. Les normes es poden transgredir en cas d'urgència, però a mesura que et familiaritzes amb el truc, es cometen menys relliscades.

Avui en dia, tenint-ho tot en comptes bancaris, és més difícil posar els diners en sobres. Però cada vegada més bancs ofereixen l'opció de crear 'microguardioles' per estalviar: són comptes específics per a l'estalvi que fan la funció de sobre virtuals. Aquest mètode ja ha estat provat per diverses persones i permet estalviar 430 euros en un any.