Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´una estació de la ITV i un imperdible

El truc desconegut de l'imperdible que t'ajudarà a no suspendre la ITV

Amb un senzill gest, els eixugaparabrises del teu cotxe quedaran com a nous i aptes per passar la ITV

La Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) és una revisió obligatòria que tots els vehicles han de passar per garantir que estiguin en condicions de circular. Un dels aspectes que es revisen a la ITV és l'estat dels eixugaparabrises.

Si no funcionen correctament, podries suspendre la prova. Però segurament no sabies que un simple imperdible pot ser la teva salvació.

El truc de l'imperdible que et traurà d'un compromís a la prova de la ITV

El truc de l'imperdible és molt senzill i pot ajudar-te a evitar problemes amb els eixugaparabrises durant la ITV. Amb el temps, els eixugaparabrises poden acumular brutícia i residus. Això pot fer que no netegin bé el parabrisa o que es quedin encallats.

Imatge de fons d'un parabrisa d'un cotxe i una altra d'un home preocupat, amb exclamacions al cap
Amb el truc de l'imperdible, els teus eixugaparabrises quedaran com a nous | Getty Images Signature

Per evitar això, només necessites un imperdible. Obre l'imperdible i fes-lo servir per netejar les ranures de les escombretes eixugaparabrises.

D'aquesta manera, eliminaràs qualsevol residu que pugui estar obstruint el funcionament. És un truc ràpid i fàcil que pot marcar la diferència entre passar o no la ITV.

Els eixugaparabrises són essencials per mantenir una bona visibilitat mentre condueixes. Si no estan bé, podríeu tenir problemes per veure la carretera, especialment en condicions de pluja o neu. Això no només és perillós per a tu, sinó també per a altres conductors.

La multa de la DGT si no tens els eixugaparabrises en bon estat

Si t'aturen i descobreixen que els teus eixugaparabrises no funcionen bé, podries enfrontar-te a una multa. Segons la normativa vigent, portar els parabrises bruts o en mal estat pot resultar en una sanció de fins a 200 euros. A més, si els eixugaparabrises no treballen bé, podries rebre una multa addicional.

Amb el truc de l'imperdible, pots assegurar-te que els teus eixugaparabrises treballin perfectament i així evitar problemes durant la revisió. Recorda que la DGT és molt estricta pel que fa a la seguretat viària. Així que, abans d'anar a la ITV, dedica uns minuts a revisar i netejar els teus eixugaparabrises.