Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un cotxe amb el maleter ple de maletes i un altre equipatge, a més d'una persona en primer pla amb gest d'aprovació i una emoticona d'una bombeta il·luminada al cap

La DGT aclareix per fi com col·locar les maletes al cotxe per evitar ensurts

Si marxem de viatge, pren nota de les claus de la DGT per organitzar correctament la distribució de les maletes

Viatjar amb cotxe pot ser una experiència molt plaent, però també es pot convertir en un problema si no es prenen les precaucions adequades.

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha publicat una sèrie de recomanacions sobre com col·locar les maletes al cotxe per garantir la seguretat de tots els ocupants.

La DGT avisa de com posar les maletes al cotxe per guanyar en seguretat

La DGT insisteix que una mala distribució de les maletes al cotxe pot afectar l'estabilitat del vehicle i augmentar el risc d'accidents. A més, en cas de frenada brusca, les maletes mal col·locades poden sortir disparades i causar lesions greus als ocupants.

Imatge de fons d'un cotxe en miniatura amb diverses maletes al sostre, i una altra imatge d'un cotxe a la platja amb el maleter obert i diverses maletes dins
Segueix els consells de la DGT per evitar problemes més grans en viatjar | Getty Images, Africa Images

El maleter és el lloc més segur per portar les maletes al cotxe. Col·loca les maletes més pesades a la part inferior i el més a prop possible del respatller dels seients del darrere. Això ajuda a mantenir el centre de gravetat del cotxe baix i estable.

Distribueix el pes de manera uniforme

És fonamental distribuir el pes de les maletes de manera uniforme al maleter. Evita col·locar tot el pes en un sol costat, ja que això pot desestabilitzar el cotxe i dificultar-ne la conducció.

Utilitza xarxes i corretges de subjecció

La DGT recomana utilitzar xarxes i corretges de subjecció per evitar que les maletes es moguin durant el viatge. Aquestes eines són especialment útils per fixar objectes petits i evitar que es desplacin.

No sobrecarregueu el cotxe

Cada cotxe té un límit de càrrega que no ha de ser superat. Consulta el manual del vehicle per conèixer el pes màxim permès i assegura't de no excedir-lo. Sobrecarregar el cotxe pot afectar-ne el rendiment i augmentar el risc d'accidents.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una persona conduint un cotxe i al capdavant el logotip de la DGT
Per conduir més tranquil, no heu de sobrecarregar el cotxe d'equipatge | DGT, Pexels, Jackson David

Evita portar objectes solts

Portar objectes solts a l'habitacle del cotxe és molt perillós. En cas de frenada brusca, aquests objectes poden sortir disparats i causar lesions. Si necessites portar objectes petits, col·loca'ls en compartiments tancats o al maleter.

Revisa la visibilitat

Assegureu-vos que les maletes no obstrueixin la visibilitat del conductor. La DGT subratlla la importància de mantenir una bona visibilitat del darrere i lateral per garantir una conducció segura.

Seguir les recomanacions de la DGT sobre com col·locar les maletes és fonamental per garantir la seguretat de tots els ocupants. Recorda que una col·locació correcta de les maletes no només t'ajudarà a evitar ensurts, sinó que també contribuirà a una conducció més còmoda i segura.