Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´un router d´Internet i una dona feliç

El truc fàcil de l'OCU perquè l'Internet de casa vagi més de pressa

Seguint uns passos molt senzills, t'oblidaràs d'aquests problemes molestos amb la velocitat de l'Internet

Actualment, cada cop tenim més dispositius connectats al Wi-Fi a casa nostra i això pot generar que la connexió vagi més lenta del normal. En aquests temps de teletreball, hi ha una manera per aconseguir que el Wi-Fi vagi més ràpid i la seva qualitat de senyal sigui més gran.

Gràcies a l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que ha publicat un article a la seva pàgina web, ja podem solucionar aquest problema. En un router Wi-Fi, podem trobar bandes de freqüència i canals que són clau perquè funcioni el nostre router a la perfecció: la de 2,4 GHz i la de 5 GHz.

L'OCU revela el truc més senzill perquè l'Internet de casa teva augmenti la velocitat

La primera té un màxim de tres canals de 14 que funcionen idòniament mentre que la segona banda té més de 24 canals. Si en una xarxa sense fils hi ha massa dispositius connectats alhora, la inestabilitat de la xarxa, la pèrdua del senyal, i una menor cobertura es notaran.

Amb tot, la forma més efectiva de solucionar el problema és canviar de canal a l'encaminador Wi-Fi. El primer que hem de saber és a quin canal està el Wi-Fi mirant a la part de darrere del router les dades de configuració d'aquest. Escriviu al navegador del vostre dispositiu l'adreça IP i introduïu l'usuari i la contrasenya.

Mirar la freqüència i el canal on emet el teu router

A partir d'aquí, entra a 'Red Local' o 'Local Network' i busca les freqüències en què s'està emetent el router. Per exemple, imaginem que en la freqüència de 2,4 GHz és al canal 11 i la de 5 GHz al canal 112.

Comprovar el trànsit

Ara hem de comprovar el trànsit que hi ha al canal i ho farem gràcies a l'app Wi-Fi Analyzer. Instal·la-la al teu ordinador, selecciona 'Analitzar' i a la pestanya 'Vista', escull l'opció 'SSID'. Aquí podràs veure tots els noms de les xarxes i la que estàs usant tu.

Ja pots veure que la teva xarxa és al canal 11 i no hi ha gaires obstacles, pel que fa al trànsit es refereix a ser cases independents. A blocs d'habitatges, la saturació de xarxes és més habitual.

Canviar el canal

Ara, hem de buscar el canal que tingui menys saturació, que a l'exemple de l'OCU és la 6. Segueix aquests passos senzills i així la teva connexió recuperarà la velocitat de fa temps.

  • Accedeix a la 'Xarxa Local' o 'Local Netwok'
  • Fes clic a WLAN i accedeix a WLAN Global Configuration (en aquest router)
  • Selecciona el canal que desitges per a la banda de freqüència que escullis (aquí seria la 6)
  • Dona'l a 'Apply' o guardar

Amb això, la velocitat del teu router Wi-Fi hauria de millorar. Això sí, l'OCU t'aconsella que si no n'hi ha prou amb aquesta millora, pots demanar a la teva companyia que et canviï el router si portes més de tres anys amb ell.