Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un Guàrdia Civil de trànsit en una moto parant cotxes en una autovia

El truc per reconèixer de seguida un cotxe camuflat de la DGT: no falla

Aquesta clau et pot servir per comprovar si ets davant d'un vehicle de la Guàrdia Civil

Actualment, la Guàrdia Civil compta amb més de 20.000 vehicles propis i en servei. Tanmateix, només una part és la que correspon a l'Agrupació de Trànsit, és a dir, les autoritats que patrullen per les carreteres d'Espanya.

Tot i que no hi ha dades oficials sobre els vehicles que té la Guàrdia Civil de Trànsit, d'acord amb les xifres es pot valorar que superen els 6.000. Entre aquests, hi ha diferents tipus, com els cotxes patrulla, els camuflats, les motos o les furgonetes.

En aquest sentit, una de les preguntes que es repeteixen més entre els conductors és com saber si, mentre vas per la carretera, hi ha a prop qualsevol d'aquests vehicles camuflats. Tot i que no hi ha una resposta infal·lible, hi pot haver un truc que faci llum a l'assumpte.

Motos i furgonetes, les més temudes

Dos dels vehicles més temuts per part dels conductors són tant les motos com les furgonetes camuflades. Tot i això, són poques les unitats d'aquest tipus de vehicles de què disposa la Guàrdia Civil.

Muntatge d'un guàrdia civil de trànsit a la carretera parant gent i una imatge d'una multa
Les motos i les furgonetes camuflades són els vehicles més temuts, però els menys nombrosos | Europa Press

D'acord amb les dades, sembla que les autoritats només tenen 34 motocicletes camuflades, així com 15 furgonetes. Això sí, no hi ha dades relatives al nombre de cotxes camuflats, que també preocupen a la carretera.

Com descobrir si ets davant d'un vehicle camuflat de la DGT

Com dèiem, una de les qüestions més repetides és com descobrir si a prop del nostre cotxe, quan conduïm per la carretera, apareix un vehicle camuflat de la Guàrdia Civil. Això és diferent segons el tipus de vehicle.

Motos

Tot i que la solució no és infal·lible, poden existir algunes claus per les quals els conductors puguin pensar que són a prop d'un vehicle camuflat. En el cas de les motos, per exemple, el més habitual és que el conductor porti col·locada l'armilla reflectora de l'uniforme. Això pot ser una pista per poder pensar que aquesta moto pertany a la Guàrdia Civil. Sobretot si és una BMW R 1200 RT.

Furgonetes

D'altra banda, també hi ha el cas de les furgonetes. En aquest sentit, la cosa es comença a complicar. Poden ser tant de la marca Ford com Renault i, a l'exterior, és gairebé impossible distingir-les d'altres comuns.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Per això, l'únic que queda és observar l'interior del vehicle per veure com són els ocupants. En cas que vagin d'uniforme i la seva posició al volant sigui una mica elevada, pot ser que es tracti d'una furgoneta camuflada.

Cotxes

Per la seva banda, també és interessant pensar en els cotxes camuflats. En aquest cas, sembla que la cosa es complica encara més. Abans, aquests cotxes es podien distingir perquè portaven un radar sobre el tauler de control. Aquest, actualment, resulta invisible.

Els nous radars són massa petits per ser vistos, per la qual cosa aquest truc ha quedat antiquat. No obstant això, encara hi ha alguna cosa en què et pots fixar per comprovar-ho.

La clau que et pot ajudar a descobrir-ho

De manera general, els cotxes camuflats de la Guàrdia Civil solen comptar amb una antena addicional. Però, això no sempre és així. De nou, aquesta dada tampoc és fiable al 100%.

Agent de la Guàrdia Civil de Trànsit a la carretera i amb vehicles de fons
La matrícula pot ser clau per comprovar si un cotxe pertany a la Guàrdia Civil | Europa Press

D'altra banda, la clau sembla residir a la matrícula. Tot i que la numeració és normal, com la de la resta dels vehicles, la matrícula d'aquests cotxes no té suport amb publicitat.

Molts cotxes que es veuen pel carrer porten aquest tipus de suport, atorgat pel concessionari. Els de la Guàrdia Civil, no obstant això, mai ho porten. Tot i que aquesta peça és molt complicada de veure amb la distància, pot ser un bon truc per comprovar-ho.