Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb home netejant un moble i cercle vermell amb persona fent una barreja en un bol de vidre i una cullera vermella

Fes que els teus mobles antics semblin nous: truc per tornar-los la brillantor perduda

Si disposes a casa de mobles desgastats i sense brillantor, aquest truc senzill els tornarà la seva màxima esplendor

És normal que, a mesura que passa el temps, els mobles de fusta antics perdin la brillantor. Immediatament, pensem a comprar-ne de nous, però en realitat hi ha un truc casolà que els permetrà tornar-los l'esplendor i l'elegància amb molt poc esforç. Només necessites dos ingredients.

Quins són els dos ingredients útils per deixar els mobles com a nous?

Quan pensem a restaurar mobles, és força probable que ens vinguin al capdavant productes cars de ferreteria. Però res més lluny de la realitat: hi ha dues opcions senzilles que probablement ja tindràs a casa.

I és que el vinagre i l'oli són dos productes naturals que tenen moltes propietats beneficioses per a la fusta. El vinagre és un netejador natural que elimina la brutícia, el greix i les taques de la superfície de la fusta, il'oli d'oliva és un hidratant natural que nodreix la fusta i aporta suavitat.

Com fer servir el vinagre i l'oli d'oliva per restaurar la fusta?

Per fer servir el vinagre i l'oli d'oliva per restaurar la fusta només heu de seguir aquests passos:

  1. Barreja parts iguals de vinagre i oli d'oliva en un recipient. Pots fer servir qualsevol mena de vinagre, però el més recomanable és el vinagre blanc o el de poma, ja que són més suaus i no alteren el color.Amb una tassa de cadascun sol ser suficient.
  2. Agita bé la barreja perquè s'integrin els dos ingredients. Veuràs que es forma una emulsió blanquinosa.
  3. Humiteja un drap net i suau amb la barreja i frega el moble amb moviments circulars, seguint la veta de la fusta. Assegureu-vos de cobrir tota la superfície del moble, insistint a les zones més danyades o apagades.
  4. Deixa que la barreja actuï sobre la fusta durant uns 15 minuts perquè penetri bé als porus i nodreixi les fibres. Netega l'excés de barreja amb un altre drap net i sec, fregant amb suavitat fins que el moble quedi brillant i sense residus. A punt!