Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una parella de jubilats i una guardiola amb monedes amuntegades al costat

Els 2 trucs de la Seguretat Social per augmentar la quantia de la pensió a la tardor

Si vols cobrar una pensió més elevada a final de mes, pren nota

Els jubilats del nostre país saben que la pensió contributiva és totalment sagrada ique la majoria dels seus ingressos provenen d'aquesta paga mensual de la Seguretat Social una vegada han deixat de treballar.

Són temps de canvis després de tota una vida treballant, però alguns es queixen que podrien cobrar molts més diners: els ajudarem. La pensió contributiva de vegades no és suficient per a molts jubilats i el que volen és percebre una quantitat més alta a final de mes.

A l'article d'avui explicarem als jubilats que no estan conformes amb la pensió que cobren les dues maneres més fàcils per cobrar una pensió més elevada.

Així pots augmentar la teva pensió contributiva a Espanya

Una de les opcions més clares que tenen és accedir a la jubilació demorada, una de les maneres més eficients per elevar la pensió. Amb tot, si es retarda l'edat ordinària de jubilació, aquestes persones sumaran més cotitzacions i finalment una pensió més gran al final de cada mes.

Muntatge de dos avis amb papers al costat de la imatge d'una guardiola amb diners en forma de porquet
Molts jubilats volen augmentar la quantitat de la pensió | Pexels, Robert Kneschke

Cal ressenyar que gràcies a aquest mètode es pot elevar la pensió més de 12.000 € per any extra que cotitzem superior a l'edat ordinària.

Ara bé, el cobrament d'aquest extra es pot dur a terme en un pagament únic o bé a partir d'aquestes tres formes que ens concedeix la Seguretat Social. Pren nota perquè tinguis clares totes les opcions possibles.

La primera és un percentatge del 4% per any extra cotitzat a la Seguretat Social. I és que aquest s'afegirà a la pensió corresponent després de calcular-ne la quantia.

La jubilació demorada és una de les opcions a recórrer per tenir més pensió

En segon lloc, una quantitat a preu fet entre els 5.000 euros i els 12.000 euros per any de més cotitzat. Finalment, tenim el punt mitjà pel qual es podria percebre una part d'aquesta quantitat cada mes i una altra en un pagament únic.

Muntatge de monedes d'euro amb el rètol de prestacions del SEPE
Pots cobrar més acollint-te a aquestes dues possibilitats | Europa Press, Getty Images

Com no podia ser altrament, la meta clara del govern amb aquests extres és evitar que es tensi encara més el sistema de pensions pel 'baby boom'. A més, cal exposar que vol ajudar els treballadors que estan descontents amb la seva pensió i vulguin endarrerir la jubilació.

L'altra fórmula és la comentada altres vegades sobre el compliment per reduir la bretxa de gènere a les pensions. Aquest complement ve marcat pel Reial decret llei 3/2021 que entra en substitució de l'antic complement de maternitat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Complement per reduir la bretxa de gènere a les pensions

En aquest cas, la Seguretat Social permet accedir a aquest complement per a aquells que cobren una pensió contributiva de jubilació, viduïtat o incapacitat permanent.

El govern vol compensar d'alguna manera aquelles pensions que en el seu moment es van veure danyades pel fet de les persones que cuidaven els seus fills. Tot i això, encara que el principal destinatari és el gènere femení, aquest també pot ser sol·licitat pels pares.

Estem parlant d'una quantitat marcada que es revaloritzarà, segons l'IPC mitjà anual. Aquest any, per exemple, arribem als 30,40 € al mes per fill. Ens referim a 14 pagues de 425,6 € i hi pots accedir per a fins a un màxim de quatre fills.

Tot i això, tens a l'abast diverses possibilitats per no quedar-te amb un mal gust de boca quan t'arriba la pensió contributiva de la Seguretat Social. Dues opcions que poden provocar que la teva paga cada mes sigui molt més suculenta de la que et correspon en principi.