El TSJC obliga a relaxar les restriccions a l'aforament en locals i cerimònies a Terrassa

La Justícia ha ratificat les mesures per a alguns municipis del Vallès Oriental

Persones amb mascareta passejant pel carrer
El TSJC ha decidit relaxar les mesures de contenció de la Covid-19 a Terrassa. | RTVE

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit aquest dilluns ratificar les mesures sanitàries impulsades pel Govern per als municipis de Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès, a la comarca del Vallès Oriental per a contenir els casos de Covid-19.

Ara bé, segons ha informat el TSJC, el jutjat del contenciós número 5 de Barcelona ha considerat que les dades actuals no justifiquen aquestes mesures per a la ciutat de Terrassa. El jutjat fa un repàs de les dades epidemiològiques i assegura que no hi ha «cap raó objectiva» que justifiqui les restriccions addicionals a Terrassa. L'evolució de les dades, diu, és «positiva» en comparació amb altres ciutats i comarques: «Terrassa no es troba en pitjor situació que altres municipis i tampoc ha empitjorat la seva situació recentment».

Indicadors amb evolució positiva i millors que en altres zones

En la darrera setmana, per exemple, el percentatge de PCR positius a la ciutat ha estat del 5,34%, molt per sota de la mitjana al Vallès Occidental (7,13%) i de l'Àrea Metropolitana Nord (12,51%). A més, la incidència acumulada té una evolució positiva, passant de 22 positius en 190 proves a 14 positius en 262 proves.

L'evolució de les dades a Terrassa és més significativa si es compara amb la resta de la comarca, on es va passar de 29 a 30 casos, o amb el conjunt de l'Àrea Metropolitana Nord, on s'ha passat de 370 a 455 PCR positius: «S'evidencia que hi ha altres municipis amb pitjor evolució que Terrassa».

«L'Administració afirma que hi ha hagut un increment a la ciutat, però no és cert»

D'altra banda, el nombre d'urgències hospitalàries amb PCR positiu també ha anat a menys, tant a l'Hospital de Terrassa (de 14 a 8), com a la Mútua de Terrassa (de 14 a 12). El percentatge de malalts greus als dos centres està al voltant del 8%, mentre que en altres ciutats similars, com a Badalona, la xifra es dispara fins al 37% a l'Hospital Municipal.

En tots dos centres, el nombre d'ingressos ha baixat en els darrers set dies, passant de 15 a 12 a l'Hospital de Terrassa i de 19 a 18 a la Mútua de Terrassa. A les UCI, el nombre de pacients també s'ha reduït, passant de 4 a 2 en la darrera setmana: «L'Administració afirma que hi ha hagut un increment a la ciutat, però no és cert», rebla la interlocutòria judicial.

Vist i plau a les noves mesures al Vallès Oriental

En canvi, el jutge, sí que veu apropiat aplicar restriccions addicionals a Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles, tot i que amb una excepció. L'aforament als centres religiosos serà del 50% i no del 33% com preveia el Govern. La resta de restriccions sí que estan avalades i afectes principalment a la restauració.

Als tres municipis vallesans afectats s'haurà de reduir al 50% de l'aforament a l'interior i exterior dels bars i restaurants. També es limita a la meitat l'aforament per a les activitats culturals i esportives.


Comentaris

envia el comentari