Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de les mans d'una dona gran

Acomiaden i expedienten les dues cuidadores acusades de maltractament en una residència de Terrassa

El departament d'Afers Socials ha portat el cas als Mossos d'Esquadra

Primer pla de les mans d'una dona gran
La residència on han tingut lloc els fets ha acomiadat les dues treballadores | Cedida

La direcció de la residència Mossèn Homs de Terrassa ha acomiadat les treballadores que havien vexat una usuària del centre i els ha obert un expedient disciplinari. Les ja extreballadores van gravar el maltractament i el vídeo s'ha difós a través de les xarxes socials.

El departament d'Afers socials ha portat el cas als Mossos d'Esquadra

A més, els Departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra i han anunciat que es personaran a les actuacions judicials que es puguin endegar a partir d'ara: «Actuarem davant qualsevol cas de tracte vexatori a una persona resident en un centre d'atenció a la gent gran».

L'alcalde de la ciutat de Terrassa, Jordi Ballart, ha reaccionat a les xarxes socials davant la viralitat del vídeo: «Les imatges i el so són prou expressius de la situació que es va produir i de la seva incompatibilitat no només amb el servei públic, sinó també amb el respecte als drets humans més bàsics», ha lamentat el batlle en una carta enviada als departaments de Salut i d'Afers Socials i Famílies, on denuncia un «comportament ofensiu» i una «actitud, tractament i llenguatge absolutament intolerables».

Una de les cuidadores demana disculpes a les xarxes

Per la seva banda, una de les protagonistes, del clip ha reaccionat a les xarxes socials, i ha demanat disculpes a les persones que s'hagin pogut veure afectades per la situació. En aquest sentit, ha rebutjat justificar-se i ha assegurat que acceptarà les conseqüències que se'n derivin d'aquests fets, alhora que ha anunciat que tancarà el seu perfil d'Instagram durant un temps fins que es trobi «en condicions» de tornar. 

El govern espanyol prepara un pla de xoc social que vagi més enllà de les residències

El govern espanyol prepara un segon pla de xoc de serveis socials que vagi més enllà del pla de xoc per a les residències que ja es va presentar a principis d'agost. És la principal novetat de la reunió d'aquest dilluns entre el secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, amb les Comunitats Autònomes per fer seguiment de la situació dels serveis socials.

«Hem avançat, més enllà de les residències, en un segon pla per al conjunt dels serveis socials», ha dit Álvarez. El secretari d'Estat assegura que una de les prioritats serà reforçar el sistema d'atenció a la dependència, «que ja estava molt fràgil per les retallades de PP i que s'ha fet més evident amb la crisi de la covid-19». El pla es preveu enllestir aquesta mateixa setmana amb les aportacions que facin les Comunitats Autònomes a l'esborrany que s'ha donat a conèixer aquest dilluns.