Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les mans d'una senyora gran

Les 'disculpes' entre llàgrimes d'una de les catalanes acusades d'humiliar una àvia

Ella i una companya parlen de forma despectiva i vexatoria a una resident en unes imatges que s'han fet virals

Les mans d'una senyora gran
Les 'disculpes' entre llàgrimes d'una de les catalanes acusades d'humiliar una àvia | Cedida

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha activat la inspecció de serveis socials per investigar un presumpte maltractament, per part de dues treballadores, a una usuària d'una residència, que ha transcendit en un vídeo publicat a les xarxes socials. «Davant aquestes imatges que mostren un tracte vexatori en una residència d'ancians, el departament ha activat la inspecció de serveis socials», ha afirmat la conselleria en un tuit.

Es tracta d'un vídeo, que circula per les xarxes socials, en el qual dues auxiliars atenen una usuària estirada en el llit de la Residència Mossèn Homs de la ciutat i que és de titularitat pública. En les imatges es veu com les dues joves tenen un tracte vexatori contra una de les residents. La noia que l'atén s'enfada i li parla en un to molt despectiu, mentre que l'altra noia riu sense parar.

La repercussió que ha tingut aquest vídeo a les xarxes socials ja ha provocat que la noia que el va publicar en un primer moment hagi decidit abandonar les xarxes temporalment. La noia assegura en un nou vídeo que ha publicat al seu compte que veu necessari publicar-lo, en primer lloc per demanar disculpes als usuaris i familiars que s'hagin pogut veure afectats pel seu comportament. 

La jove admet que és conscient de l'acte que van realitzar ella i la seva companya, que no vol justificar-se de res però que acceptarà les conseqüències que se'n derivin, i que en l'àmbit personal ha decidit tancar el seu compte fins que es trobi en condicions de gravar nous vídeos en millors condicions.

El Govern investiga el cas

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, havia enviat aquest dilluns una carta a la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i al conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir El Homrani, per demanar-los que s'investigués el presumpte maltractament, i que finalment així ha sigut.

Ballart havia recalcat en la seva missiva que les dues suposades empleades del centre, tal com ha transcendit a través d'un vídeo publicat en les xarxes socials, dispensen un tracte «amb actituds, tractament i llenguatge absolutament intolerables». Ha assegurat que les imatges i el so d'aquests vídeos són «prou expressius de la situació que es va produir i de la seva incompatibilitat, no sols amb el servei públic, sinó també amb el respecte als drets humans més bàsics». 

L'alcalde ha exigit que es duguin a terme «totes les accions que corresponguin per a evitar la repetició d'aquests comportaments, així com per a determinar les responsabilitats que legalment siguin exigibles».