Pla mitjà d'una noia fumant a una terrassa de Barcelona

El TSJC descarta suspendre el tancament de bars i restaurants com a mesura cautelaríssima

El tribunal s'haurà de mullar ara sobre les mesures cautelars

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de diversos col·lectius de la restauració i l'oci nocturn de suspendre cautelarment les noves restriccions decretades pel Govern per lluitar contra la covid-19. Els magistrats diuen que suspendre les mesures sense escoltar les al·legacions de la Generalitat podria afectar greument la salut pública.

Per això, esperarà que el Govern presenti el seu escrit abans d'aquest dimarts a les 13 hores i després decidirà en un termini màxim de deu dies. D'aquesta forma, doncs, descarta suspendre el tancament de bars i restaurants com a mesura cautelaríssima, però es pronunciarà en els propers deu dies pel que fa a les mesures cautelars.

El toc de queda guanya força com a propera mesura anticovid a escala catalana i espanyola

En paral·lel al tancament de bars i restaurants, mesura que estarà en vigor almenys fins el proper dissabte, 31 d'octubre, es comença a instal·lar el debat sobre el toc de queda com a possible nova restricció contra la pandèmia, a escala catalana i espanyola. Des de Catalunya, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha reconegut que s'observarà com funciona aquesta mesura a França, on va entrar en vigor a finals de la setmana passada a deu grans ciutats i àrees metropolitanes del país, com ara París o Lió. Tot i que encara s'evita reconèixer que la possibilitat està sobre la taula, a ningú no se li escapa que en les properes setmanes es podria aplicar a Catalunya.

També a Madrid veurien amb bons ulls l'aplicació de tocs de queda. El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, no ha descartat aquest dimarts demanar al govern espanyol que estableixi un toc de queda al seu territori un cop decaigui l'estat d'alarma el pròxim dissabte, però ha apuntat que al seu entendre caldria aplicar-lo «a tot Espanya». Segons Escudero, la Comunitat «no veu amb mals ulls» aquesta opció, però «per això cal tenir una cobertura legal que no té la Comunitat Autònoma i que hauria d'adoptar el govern d'Espanya». «Estem estudiant-ho, perquè no seria una aplicació només a la Comunitat de Madrid, sinó a tot Espanya, i seria una decisió del govern», ha apuntat.