Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un telecabina envoltat d'arbres en una estació d'esquí nevada

200 turistes confinats en una estació d’esquí se salten descaradament les restriccions

Els turistes britànics havien de mantenir una quarantena de 10 dies
Un telecabina envoltat d'arbres en una estació d'esquí nevada
Els turistes s'han saltat la quarantena obligatòria imposada per Suïssa | Pixabay

A causa de la nova soca del coronavirus detectada al Regne Unit, el govern de Suïssa ha imposat una quarantena obligatòria de 10 dies per a tots aquells turistes que procedeixen d'aquest país i que haguessin arribat des del 14 de desembre a Suïssa. No obstant això, almenys 200 turistes britànics que estaven a l'estació d'esquí de Verbier, a la vall de Bagnes, han decidit saltar-se aquesta quarantena.

Així doncs, segons recull l'agència de notícies ATS, els turistes haurien fugit de forma clandestina durant la nit per viatjar i, fins i tot, alguns d'ells haurien arribat fins a França

El grup de turistes britànics que s'han saltat la quarantena havien estat confinats com a mesura de precaució per si estaven infectats amb la variant contagiosa de la covid-19 que fa poques setmanes que va ser detectada al Regne Unit.

Els turistes allotjats no tocaven les safates de menjar

El personal dels hotels on els turistes estaven allotjats van ser els encarregats d'avisar sobre els fets, ja que es van trobar amb les safates de menjar que els deixaven davant de la porta de l'habitació intactes. A més, quan intentaven contactar amb ells tot trucant a les seves habitacions, no obtenien cap mena de resposta.

Des de Suïssa entenen la fugida dels turistes, ja que segons Jean-Marc Sandoz, oficial de comunicacions de Bagnes, ha declarat que «no podem culpar-los. En la majoria dels casos, la quarantena era insostenible. Imagina a quatre persones en una habitació d'hotel de 20 metres quadrats». En aquest sentit, ha afegit que creu que els turistes van marxar «una mica enfadats amb Suïssa» perquè van tenir la sensació d'estar «atrapats».

El complex de Verbier es tracta d'una zona exclusiva molt popular entre els turistes britànics. De fet, el complex esperava rebre a milers de visitants procedents d'aquest país per la temporada d'hivern, però la nova soca del coronavirus descoberta al Regne Unit ha fet capgirar tots els plans. 

Només una dotzena continuen a l'estació d'esquí

Segons recull 'el Periódico, es calcula que fins a 50 turistes van fugir directament de l'estació d'esquí malgrat que estaven confinats durant 10 dies mentre que dels 370 turistes restants, només una dotzena romanien a l'estació d'esquí ahir diumenge.

Per la seva part, el govern suís estima que fins a 420 turistes britànics s'han vist obligats a passar una quarantena per haver entrat al país a mitjans de desembre.

Les autoritats sanitàries suïsses confirmaven que al país ja s'han detectat dos caos d'aquesta nova soca més contagiosa provinent del Regne Unit. En el cas d'Espanya, els casos es dupliquen, ja que a Madrid se n'han detectat quatre.