YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Uber torna a Barcelona i provoca la indignació dels taxistes

El responsable d'Uber a Espanya destaca Madrid com «una referència europea de convivència de taxis»

Una manifestació de taxistes amb un vehicle en primer pla amb llum verda encesa
Uber torna a Barcelona com una aplicació de taxis | Cedida

La multinacional Uber ha anunciat que tornarà a operar a Barcelona, però aquest cop com a aplicació de taxi. La decisió arriba després que fa més d'un any i mig abandonés la capital catalana a conseqüència de l'aprovació del decret de la Generalitat que regulava les VTC.

Segons han explicat fonts de la companyia, s'han posat en contacte amb l'AMB per començar a operar amb l'app, a la qual els taxistes barcelonins ja s'hi poden adherir. «Volem treballar de la mà del sector del taxi i de les administracions públiques en la recuperació del sector a Catalunya», ha explicat un portaveu d'Uber. A Madrid, la plataforma va integrar el taxi a la seva plataforma fa just un any i s'hi han incorporat 1.500 taxistes.

Segons sosté la companyia, el nombre de taxistes registrats a Uber s'ha doblat des del mes d'agost per l'impacte en la caiguda de la facturació a la capital espanyola. La integració va ser possible per l'aprovació del nou reglament del taxi a la Comunitat de Madrid, que permet oferir preus tancats i descomptes a les seves tarifes.

Uber torna a Barcelona gairebé dos anys després de deixar la ciutat comtal

Arran de l'aprovació del decret de la Generalitat que regulava l'oferta dels VTC, Uber va decidir abandonar la capital catalana en considerar que el text era «totalment incompatible» amb la seva activitat. Alguns dels punts que inclou la normativa catalana és que els usuaris han de precontractar el servei amb almenys 15 minuts d'antelació, la prohibició d'estacionar al carrer i que els vehicles tornessin a la seva base immediatament després de cobrir un servei.

La plataforma i la seva competidora a la ciutat, Cabify, van fer aquest anunci hores després de l'aprovació del decret, tot i que la segona va tornar a la ciutat al cap d'unes setmanes assegurant que acceptava la nova normativa i que s'hi adaptaria. No obstant això, la Generalitat va obrir-li alguns expedients per presumpte incompliment de la normativa. A banda, l'empresa va al·legar que, d'acord amb la seva interpretació del decret, la precontractació de 15 minuts només calia fer-la el primer cop que s'utilitzava el servei i no cada vegada. La interrupció de l'activitat de les dues empreses va causar un degoteig d'ERO a les empreses propietàries de llicències que prestaven servei per a les dues plataformes.

El passat 24 de novembre el responsable d’Uber a Espanya, Juan Galiardo, anunciava a través de Twitter que havien «iniciat tràmits amb l’AMB per obrir la nostra app al taxi a Barcelona». Des d’aquell dia, i tal com va anunciar a la xarxa, tots els taxistes que volguessin podien començar a unir-se a l’aplicació Uber. Seguint el model de Madrid, Galiardo qualifica la capital espanyola com «una referència europea de convivència de taxis».


Comentaris

envia el comentari