Denuncien que TMB vol acomiadar 100 treballadors mentre incorpora 10 nous directius

UGT ha portat la situació a Inspecció de Treball

Usària en una estació de metro de Barcelona
Inspecció de Treball ha obert un expedient i està estudiant el cas   | Catalunya Diari

El sindicat UGT denuncia que la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) vol fer fora 100 conductors mentre que alhora ha incorporat 10 nous directius. «Aquests 100 conductors són els que realitzaven fins ara els caps de setmana i els festius i finalitzaran els seus contractes el pròxim mes d'octubre. Oficialment no s'ha comunicat l'acomiadament, però ja sabem que no es renovaran els contractes», indica el secretari d'UGT en transports de Barcelona, Jordi Muñoz, a Metrópoli Abierta.

Segons el sindicat, si el col·lectiu de treballadors continués treballant la companyia podria mantenir el servei de caps de setmana i reforçar els dies laborables «impedint l'acumulació de passatgers dins dels vehicles i rebaixant el risc de contagi de coronavirus». De fet, assenyala que actualment s'estan produint aglomeracions dins dels vehicles i que urgeix posar en circulació més autobusos. Malgrat això, Muñoz explica que «el servei s'ha reduit respecte al 2019 i no és possible mantenir el metre i mig de distància de seguretat». Per aquest motiu, demana que es mantinguin la plantilla.

D'altra banda, UGT lamenta que s'han contractat 10 alts directius per controlar les principals àrees de la companyia amb uns sous molt alts. «Als directius que hi havia se'ls ha repartit per dins l'empresa, amb menys càrrega de treball i responsabilitats, però cobrant el mateix, mentre que als que han arribat se'ls hi ha d'assignar un gran nou. Aquesta és una manera de fer amb la que no estem d'acord», explica Muñoz.

A més, assegura que hi ha directius que cobren dietes per desplaçar-se al seu lloc de treball quan estan fent teletreball des de casa. Per tot plegat, UGT assegura que amb els sous d'aquests directius es podrien contractar 30 treballadors amb condicions dignes i denuncia que en els darrers mesos s'han duplicat els càrrecs de directius, precaritzant les condicions de la plantilla.

 

Contractes fora de la llei

Finalment, el responsable de transports de la UGT a Barcelona, Jordi Muñoz, manifesta que s'ha denunciat davant Inspecció de Treball que hi ha «600 contractes fora de la llei, perquè hi ha una part dels 4.700 membres de la plantilla que han encadenat contractes temporals els darrers tres anys i que ja haurien de ser fixes. Malgrat això, l'empresa ha preferit mantenir-los de manera temporal». Inspecció de treball ha obert un expedient i investiga el cas.

«No s'ha solucionat res, tot i que el nou equip va arribar prometent transparència i solucions per als problemes. L'actual direcció acabarà fent bona la nefasta gestió de Mercè Vidal i Enric Cañas!», exclama Muñoz.


Comentaris

envia el comentari