Imatge d'un cambrer servint un cafè a una clienta en una terrassa

Els bars de Catalunya, al límit: demanen flexibilitzar les restriccions o les impugnaran

Asseguren que si el Govern no flexibilitza les restriccions a partir del 22 de febrer optarà per impugnar-les

La Fecasaram ha demanat a la Generalitat que flexibilitzi les mesures sobre la restauració que permetin oferir un servei continuat i servir sopars i altres activitats com les sales de concert, cafè teatre i cafè concert perquè puguin disposar de servei de bar a partir del 22 de febrer. La patronal ha avisat que si no es permet una major activitat d'aquests sectors impugnarà les noves mesures que aprovi la Generalitat properament després de revisar les actuals. Ho ha afirmat després de conèixer que el TSJC ha desestimat el seu recurs per reobrir aquests sectors per la via urgent i sense esperar les al·legacions de la Generalitat. El TSJC ha donat termini al Govern precisament fins el 22 de febrer a les 12 del migdia.

El secretari general i cap dels serveis jurídics de Fecasarm, Joaquim Bodas, ha explicat que el fet que el 22 de febrer -termini màxim que té la Generalitat per presentar les seves al·legacions, coincideixi amb la finalització de les mesures vigents dictades el passat 8 de febrer- farà que el TSJC ja no es pronunciï sobre les restriccions que ha impugnat la patronal. "Si ja no es troben vigents en aquella data no es podrà suspendre la seva vigència", raona Boadas. D'altra banda, el secretari general també critica que el TSJC plantegi la possibilitat que sigui el tribunal Suprem que es pronunciï sobre aquesta qüestió.

Revés del TSJC

Aquest dimecres, el TSJC ha dictat una interlocutòria en què aprova no resoldre per la via urgent les mesures cautelars sol·licitades per reobrir la restauració fins a les deu de la nit en servei continuat després que el Tribunal Superior de Justícia del País Basc sí resolgués en aquest sentit.

La patronal ha explicat que també el dia 22 de febrer hi ha prevista una reunió amb els Departaments de Salut i Interior per tractar l'evolució de les mesures restrictives, que per ara mantenen els locals d'oci nocturn tancats des del juliol i l'aprovació del pla sectorial.