YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Catalunya suma 1.490 nous casos de Covid-19 i 30 morts

Sanitat inclou el grup de 45 a 55 anys en el pla de vacunació

Les persones pertanyents a aquest col·lectiu seran vacunades amb el vaccí d'AstraZeneca

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, posant-se la mascareta en una roda de premsa
Sanitat inclou el grup de 45 a 55 anys en el pla de vacunació | Europa Press

La Comissió de Salut Pública ha establert nous grups prioritaris en la vacunació i ha inclòs a les persones d'entre 45 i 55 anys per a ser les següents vacunades amb el vaccí d'Astrazeneca. Aquesta vacuna només està aprovada per a menors de 55 anys i a partir d'ara es completarà amb els grups de professionals sanitaris i el tram d'edat de 45 a 55 anys. 

La vacunació se seguirà prioritzant segons l'edat

El Ministeri de Sanitat i les autonomies, representades a la Comissió, han determinat que pel que fa a Pfizer i Moderna, després dels majors de 80 anys, es continuï la vacunació amb el tram d'edat d'entre 70 i 79 anys i posteriorment amb el de 60 a 69. A continuació, es vacunarà als menors de 60 anys amb condicions de risc alt de patir malalties greus per covid-19.

Així doncs, la vacunació se seguirà prioritzant en funció de l'edat i Sanitat ho justifica pel fet que «és el principal factor de risc de malaltia greu i mortalitat».

El personal educatiu de fins a 55 anys comença a vacunar-se aquesta setmana

Tal com va informar ahir mateix el Departament de Salut, tot el personal educatiu de Catalunya de fins a 55 anys començarà a vacunar-se amb la primera dosi d'AstraZeneca aquesta mateixa setmana. Els que pertanyen a aquest col·lectiu podran apuntar-se a partir d'aquest dimecres a una pàgina web perquè se'ls administri la vacuna, i seran avisats a través d'un SMS. Salut ha explicat que hi haurà un total de 37 centres de vacunació.

En aquest sentit, cal recordar que col·lectius com els farmacèutics, els funcionaris de presons o els cossos de seguretat i emergències ja han començat a ser vacunats, i està previst que a finals de setmana també comenci la vacunació de la gent de més de 80 anys que no viuen en residències, així com dels grans dependents.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari