Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona tecleja al mòbil, i al cercle, un mòbil rebent una trucada d'un desconegut

L'últim avís d'aquest banc als clients: compte amb la trucada urgent

Aquest conegut banc s'ha posat en contacte amb els usuaris amb l'objectiu d'advertir-los d'aquest frau nou

En els darrers dies, s'ha emès un nou avís per part d'un banc important per alertar els seus clients sobre una nova modalitat d'estafa que està circulant.

Aquest advertiment és crucial per protegir els usuaris de possibles fraus que poden afectar les seves finances personals. Conèixer tota la informació t'ajudarà a saber com funciona aquesta estafa i quines mesures pots prendre per evitar ser-ne víctima.

Aquest és el banc que avisa els seus clients sobre una nova estafa

Les estafes en línia estan a l'ordre del dia. L'auge de l'ús de dispositius mòbils ha fet que els delinqüents utilitzin tècniques cada cop més professionals per enganyar les víctimes. I en això es basa la nova estafa en què és molt fàcil caure.

Una persona amb el seu mòbil blanc a la mà i un símbol de trucada
Els estafadors truquen a les víctimes fent-se passar per personal de Mediolanum | Getty Images

Les entitats financeres, de manera general, sempre estan al punt de mira dels estafadors. En aquesta ocasió, ha estat Mediolanum qui ha llançat una advertència a tots els clients.

Per fer-ho, el banc ha utilitzat l'aplicació de missatgeria instantània WhatsApp. A través d'un missatge, avisa el següent: "Estem detectant casos de phising a través de la trucada urgent". Els qui caiguin al parany poden perdre tots els seus diners.

En què consisteix l'estafa de què adverteix Mediolanum

Al mateix missatge, juntament amb l'advertiment, Mediolanum també explica en què consisteix aquesta estafa. En primer lloc, el client rep una trucada desconeguda suplantant l'entitat bancària.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un jubilat i al capdavant una cartera amb bitllets d'euro
L'objectiu dels delinqüents és buidar el teu compte bancari | Studioroman, cottonbro studio, Pexels

Després, se us comunica que hi ha càrrecs no autoritzats al compte. Alhora, la víctima rep SMS falsos, suplantant el banc, amb aquests suposats càrrecs. De vegades, l'estafador fins i tot facilita dades personals de l'usuari per crear confiança.

Conforme avança la conversa, us demana els codis secrets per bloquejar els càrrecs. Si la víctima accedeix, el delinqüent pot buidar el compte amb una transferència immediata. És a dir, una transacció impossible de recuperar.

Mesures de seguretat per evitar aquesta estafa

Des de Mediolanum han recordat als seus clients que han de romandre "atents" i no caure a la urgència. A més, afegeixen: "NO us trucarem per a res que requereixi urgència".

Una dona gran escrivint al seu telèfon mòbil amb les ulleres posades
Mediolanum denomina aquesta estafa com la de "l'anomenada urgent" | Getty Images

També especifiquen que: "En qualsevol cas, MAI no doneu els codis a ningú, sota cap concepte. Les tècniques de robatori cada vegada són més refinades", adverteixen.

Els experts han proporcionat una sèrie de recomanacions perquè els clients es puguin protegir d'aquesta estafa:

  • No compartir informació personal: mai no comparteixis les teves dades bancàries a través de trucades, emails o missatges de text.
  • Verificar comunicacions: si reps una trucada o missatge sospitós, contacteu directament amb el banc a través dels seus canals oficials.
  • Actualitzar programari: mantingues actualitzat el programari del teu dispositiu, incloent el sistema operatiu i les aplicacions de seguretat, per protegir-te contra possibles atacs.
  • Activar alertes: configura alertes al teu compte bancari per rebre notificacions de qualsevol activitat inusual.