L'Audiència de Palma retira el permís de caps de setmana a Iñaki Urdangarin

La fiscalia va recórrer la decisió d'un jutjat de Valladolid i el cunyat del rei només podrà fer voluntariat | La decisió no es pot recórrer

Iñaki Urdangarín tornat a la llar on fa de voluntari
Iñaki Urdangarín s'ha mostrat feliç de tornat a la seva rutina com a voluntari | CatalunyaDiari

L'Audiència de Palma ha revocat l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari a Iñaki Urdangarin que li permetia anar dos caps de setmana al mes al seu domicili. El passat 5 de març el jutjat de vigilància penitenciària de Valladolid va decidir mantenir Urdangarin en segon grau però també aplicar-li el «principi de flexibilitat» de l'article 100.2, a més de les sortides ja aprovades al setembre en aplicació de l'article 117.

D'aquesta manera, el jutjat estimava parcialment el recurs del marit de Cristina de Borbó i cunyat de Felip VI, amb l'oposició de la fiscalia. A més, el jutjat va rebutjar la petició d'Urgandarin de poder-se desplaçar excepcionalment durant les sortides o permisos fins on viuen la seva dona i els seus fills. El jutjat justificava permetre a Urdangarin dues sortides de cap de setmana al mes per «l'excepcionalitat» de la situació d'aïllament imposada i per la «impossibilitat» d'implementar un programa especial de tractament que no pot executar-se d'una altra manera.

Ara, dos dels tres magistrats de l'Audiència de Palma han donat la raó a la fiscalia, i s'ha paralitzat l'aplicació d'aquest permís, que encara no havia començat. La decisió no es pot recórrer.


Comentaris

envia el comentari