'AlertCops', la nova aplicació que permet alertar sobre qualsevol emergència

Permet denunciar qualsevol classe de delicte de forma ràpida

Aplicació que la Policia i la Guàrdia Civil han posat a disposició dels ciutadans
AlertCops és un canal de comunicació entre les Forces de Seguretat i els ciutadans | Twitter

Alguns delictes no cessen tot i que estem en situació d'alerta sanitària. És cert que el que més ens preocupa avui dia és l'avanç de virus i quan podrem tornar de nou a la normalitat, però no s'ha d'abaixar la guàrdia i la policia ha posat a la nostra disposició una aplicació perquè ens sentim més segurs.

'AlertCops' és un canal de comunicació entre les Forces de Seguretat de l'Estat —Policia Nacional i Guàrdia Civil— i els ciutadans, que podem utilitzar per posar en coneixement qualsevol delicte del qual estiguem sent víctima o testimoni a través del nostre telèfon mòbil.

Es tracta d'una app que permet xatejar en més de 100 idiomes amb agents del centre policial més proper, així com enviar fotos o vídeos i compartir la posició geogràfica amb els nostres afins o amb els serveis de rescat.

Amb un menú senzill i intuïtiu, l'usuari pot posar en coneixement dels agents de seguretat qualsevol classe d'alerta seleccionant la icona que fa referència al delicte en qüestió. Un cop fet això, se li demanaran algunes dades addicionals com on, a qui i quan ha passat l'incident, i es procedirà a la confirmació de l'enviament.

Violència de gènere, robatori, atracament i assalt, vandalisme o mal, agressió o baralla, agressió sexual, assetjament escolar, radicalismes, persones sordes i perdut o desaparegut, són la classe d'alertes que apareixen al menú. Cada alerta enviada serà geolocalitzada perquè els agents més propers acudeixin immediatament.

A més, l'aplicació compta amb un 'mode guardià', que permet compartir la ubicació amb un tercer —ja sigui amb un altre usuari de l'app o amb un servei de rescat— que prèviament s'hagin configurat com 'centre guardià'.

Si vols aconseguir-la, la podràs trobar a Play Store o Apple Store i la podràs descarregar de forma gratuïta. Un cop finalitzada la descàrrega, n'hi haurà prou amb registrar-nos afegint la nostra identificació personal i número de mòbil. L'accés es validarà mitjançant un codi que serà enviat per SMS.


Comentaris

envia el comentari