podran obrir bars i restaurants a Espanya després del confinament: Res serà com abans

La Seu d'Urgell endureix restriccions per un empitjorament de les dades de la Covid-19

En els darrers dies hi ha hagut més de de 10 casos diaris a causa de la variant britànica

La Seu d'Urgell està patint aquestes setmanes un empitjorament progressiu de les dades epidemiològiques de la covid-19 amb una trentena de casos setmanals, sobretot en gent jove i infants, i fins i tot en els darrers dies hi ha hagut més de 10 casos diaris. Aquest fet ha obligat a tenir actualment 12 grups escolars i 5 extraescolars confinats. Tot plegat es deu, probablement, a la presència de la variant britànica del virus, que presenta major contagiositat en gent jove. Aquest divendres, l'índex de risc és de 581,26 i la taxa de transmissió de 1,43. Això no obstant, no hi ha cap pacient ingressat per covid a la Fundació Sant Hospital. Davant la situació s'ha recomanat endurir mesures durant els propers 7 dies.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha decidit suspendre temporalment les activitats extraescolars, per tal de reduir al màxim les oportunitats de contagi per contactes socials. També ajornar les competicions esportives federades no professionals i les activitats esportives extraescolars. Es recomana evitar mobilitat i reunions en llocs públics que no siguin estrictament necessaris. També es tanca les escoles de música, art i dansa, biblioteca i sales d'exposició, així com les instal·lacions esportives municipals interiors. Finalment, també se suspenen de forma temporal tots els actes culturals.

L'Rt frega l'1 a l'Alt Pirineu i l'Aran

La regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran acumula 5.350 casos confirmats per PCR o TA des de l'inici de la pandèmia, 18 més, i 5.624 sumant totes les proves. Un total de 141 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, les mateixes que en el balanç anterior. Hi ha 6.444 vacunats de la primera dosi (+269) i 2.230 de la segona, 20 més que les informades en l'anterior balanç.

El risc de rebrot puja 13 punts i se situa en 357, mentre que la setmana anterior era de 352. L'Rt puja 7 centèsimes fins a 0,98. En l'interval anterior estava en 0,76. La taxa de confirmats per PCR o TA és de 178 per cada 100.000 habitants. La incidència a 14 dies és de 361, pels 463 de l'interval anterior. El 6,09% de les proves que es fan donen positiu.

A la regió hi ha 17 pacients ingressats, els mateixos que en l'anterior balanç. Entre el 2 i el 8 de març hi havia 19 ingressats i es van notificar dues defuncions. En la setmana anterior les persones ingressades van ser 20 i no es va notificar cap mort.