La Universitat Rovira i Virgili ha donat per tancat aquest dimecres, 26 de juny, el curs acadèmic 2018/2019 amb la celebració del Claustre universitari de la institució i amb la presentació dels darrers informes sobre la URV i el primer any de la rectora Figueras al capdavant. Entre els informes exposats destaca el d'ocupabilitat, que conclou que el 70% dels graduats de la URV troben feina tres mesos després de finalitzar els estudis i un 86% ho aconsegueix un any després d'acabar-los. Una dada, però, que resta incompleta perquè molts d'aquests treballs són sovint en condicions precàries.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
L'elevat percentatge, però, es manté a la cua d ela mitjana catalana, que és actualment del 89%. Les dades amb les quals s'ha elaborat l'informe són les del 2017 i una de les conclusions més clares és que «la millora de les condicions laborals i salarials és lenta; i hi ha moltes diferències de sou en funció dels ensenyaments». Això impossibilita fer una anàlisi genèrica amb precisió, atès a la multiplicitat de branques d'estudis que s'ofereixen a la Rovira i Virgili actualment.
El Claustre de la URV, en suport majoritari a «la llibertat immediata dels presos polítics»
El Claustre de la Rovira i Virgili també ha aprovat, amb 53 vots a favor, 26 en contra i 2 blancs, una declaració que demana «la llibertat immediata dels presos polítics i el retorn dels exiliats» en referència al procés català. La universitat pública de Tarragona ha defensat que «sense autonomia i llibertat no podem complir la nostra funció social de generar, transferir i compartir coneixements útils». La URV entén que «ni el pensament crític ni la ciència poden desenvolupar-se plenament sense un marc de llibertats institucionals favorable».
El mateix Claustre també ha aprovat una declaració que demana un millor finançament i autonomia, de la mà de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques, l'adhesió a la declaració sobre Emergència Climàtica i el procediment que servirà per reformar en un futur Estatut de la URV. L'acte ha comptat també amb una reivindicació sonada: la dels doctorands que reclamen l'aplicació immediata del nou Estatut d'Investigadors en Formació (EPIF) per millorar les seves condicions laborals i salarials mentre fan recerca.