La URV participa d'un programa de formació per a joves amb discapacitat

És l'única universitat catalana que participa en aquesta iniciativa

La Universitat Rovira i Virgili participarà en un programa de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual dins el marc d'una iniciativa impulsada segona vegada per la Formació ONCE juntament amb el Fons Social Europeu mitjançant el Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil.

Val a destacar que la URV és l'única facultat catalana que col·labora en aquest projecte i aquesta facultat del Camp de Tarragona impartirà el curs d'expert 'Orientació professional per la inserció sociolaboral', on es preveu que hi participin una quinzena d'estudiants aproximadament.

Les universitats, clau en la inclusió social dels joves amb discapacitat intel·lectual

L'objectiu que té aquest programa és que les universitats siguin eines clau en la inclusió social i en la formació de joves amb discapacitat intel·lectual, els quals encara tenen un nombre petit d'accès a l'educació superior. De fet, les persones amb discapacitat només estan respresentades en un 1,7% en els estudis universitaris de grau, segons l'ONCE. A més, el percentatge encara es redueix més quan es tracta de màsters, postgraus i doctorats. Un 5 o 6% de les persones amb discapacitat tenen estudis universitaris a Espanya mentre que l'Estratègia Europea 2020 parla d'un futur amb un 40%.

Les universitats que participen en aquest programa juntament amb la URV són Alcalá de Henares, Camilo José Cela, Ceu San Pablo i Rey Juan Carlos a Madrid; Almería, Granada, Jaén, Màlaga i Pablo de Olavide a Sevilla; Burgos i Salamanca, Extremadura, La Corunya, Múrcia, la Pública de Navarra, i les d'Alacant, València i Miguel d'Elx, a València.

Cal recordar que la primera edició d'aquesta iniciativa va ser tot un èxit, amb quinze universitats participants i 225 joves amb discapacitat intel·lectual graduats en els diferents títols propis de l'edició.

Gairebé 400 estudiants de la URV obtenen el títol de postgrau propi

Un total de 376 estudiants s'han titulat en algun dels 29 programes acadèmics del Centre de Formació Permanent de la Fundació URV.La importància de la comunicació interpersonal al treball va ser el tema principal del discurs del professor de la Facultat d'Economia i Empresa, Antoni Vidal, en l'acte de lliurament dels diplomes.