Els Centres de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat Rovira i Virgili (CRAI) del campus Catalunya i de Sescelades han reobert les instal·lacions aquest dijous després de dos mesos tancats per l'estat d'alarma. Els centres comencen a recuperar l'activitat complint les normes de seguretat establertes en el pla de desescalada. A més, hi ha una vintena de grups de recerca treballant als laboratoris.
S'han senyalitzat les direccions a terra, col·locant mampares i precintat espais comuns. Els estudiants no poden utilitzar els equipaments, però podran recollir llibres de préstec que prèviament ha preparat el personal universitari. Els títols es retornaran en unes caixes habilitades que es deixaran en quarantena.
Si bé els usuaris poden accedir al CRAI per recollir documents i el personal autoritzat, als laboratoris, la resta d’instal·lacions dels campus Catalunya i Sescelades estan tancades.
Entre el 25 i el 29 de maig, aquests mateixos serveis que s'han començat a realitzar en els dos campus de Tarragona, començaran a veure's reflectits a la resta dels centres de la URV. En aquest sentit, entre aquestes dues dates s'obriran els CRAI del campus Bellissens, Medicina i Ciències de la Salut, campus Terres de l’Ebre, campus Vila-seca i la seu del Baix Penedès.
Llibres en quarantena
Les biblioteques dels campus de Sescelades i de Catalunya han reobert el servei de préstec amb menys personal per complir amb la normativa. En el cas de Sescelades, només quatre dels catorze empleats han tornat a treballar presencialment. Segons ha explicat la coordinadora d'aquest CRAI, Laura Tormo, s'han repartit les tasques per evitar el contacte i atenen els usuaris amb mascaretes i pantalles de protecció. «Ha estat apassionant, perquè ens ha fet il·lusió retrobar-nos amb els companys», ha expressat.
Si bé els usuaris no podran accedir a les instal·lacions, sí que podran recollir els documents que hagin reservat a través del catàleg del centre. Tormo ha subratllat que preparen les entregues i després avisen els usuaris per correu electrònic per tal que recullin les comandes entre les nou del matí i la una del migdia.
«Des de casa semblava més difícil del que ha estat. La impressió és que hem pogut establir els protocols, fa certa impressió obrir les instal·lacions als usuaris», ha indicat Tormo. A la vegada, ha assenyalat que deixen els llibres i documentació retornada en unes caixes habilitades en quarantena durant catorze dies.