Els usuaris de Huawei podran exigir «compensacions econòmiques»

En el cas que els telèfons quedin obsolets la FACUA assegura que es podrà reclamar a la companyia

Huawei
FACUA a anunciat que els usuaris de Huawei podran demanar compensacions econòmiques si els telèfons queden obsolets | Reuters

Els usuaris de Huawei podran exigir «compensacions econòmiques» si els seus dispositius mòbil queden obsolets per culpa de la decisió de Google de suspendre el seu negoci amb l'empresa xinesa. En un comunicat, FACUA ha lamentat que els consumidors siguin «ostatges de la infame guerra comercial que ha impulsat els Estats Units per l'hegemonia tecnològica a nivell mundial». Amb tot, ha recordat que els equips actuals i en stock mantindran l'accés a Google, segons ha anunciat Android, i que en tot cas, la legislació europea i espanyola preveuen mecanismes de protecció.

En aquest sentit, si el dispositiu està en garantia, la pèrdua de prestacions permet la reclamació d'una compensació econòmica. A partir dels dos anys, fora de garantia, es podria demanar una compensació per un possible incompliment contractual. 

  

FACUA ha dit que, en principi, els missatges fets públics fins ara per Huawei i Google indicarien que els usuaris de dispositius xinesos o que comprin els que actualment estan en stock no haurien de tenir problemes immediats, però ha lamentat la «incògnita» que hi ha sobre si podran actualitzar-se amb la propera versió del sistema operatiu Android. 

Imatge d'arxiu aplicacions mòbil
Si es confirma el veto de Google, Huawei deixarà de tenir aplicacions com Gmail o Play Store | EFE

 

Greus afectacions a Espanya

Si es confirma el veto de Google, Huawei no tindria més remei que inventar el seu propi codi operatiu, el qual no seria suficient, ja que més del 70% de les aplicacions descarregades apareixen únicament a Google Play Store i el 85% dels telèfons del mercat funcionen amb Android, la resta, quasi al complet, amb el sistema d’Apple iOS.

Aquesta mesura tindria fortes repercussions a Espanya, on la firma xinesa està present tant a les infraestructures de xarxes com als dispositius mòbils, a més de treballar amb totes les operadores nacionals de telecomunicacions (Telefónica, Vodafone, Orange i MásMóvil) i ser el primer proveïdor tant de xarxes de banda ampla (fibra i ADSL) com mòbil (4G).

A més, s’ha consolidat com el segon venedor d’’smartphones’ a Espanya, posició que té des de l’any 2015, només per darrere de Samsung. Fent contes, un de cada tres mòbils que es ven a Espanya és de la companyia xinesa, qui ha aconseguit situar els seus dispositius entre els més avançats del món.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari