YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut tira pel dret: Vacunarà amb AstraZeneca a persones amb 66 anys «acabats de fer»

El govern espanyol limita la vacuna d'AstraZeneca a 65 anys, però Salut tira pel dret i vacunarà a persones amb 66 anys «acabats de fer»

La vacunació a Catalunya avança amb comptagotes, sí; però al cap i a la fi avança. Ara, per exemple, Salut ha informat que va un pas més enllà i ja envia l’SMS per programar la vacunació amb AstraZeneca a persones amb 66 anys «acabats de fer». Cal recordar, però, que el govern espanyol ha limitat aquest vaccí als 65 anys. La polèmica està servida.

La sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha explicat a RAC1 que s'ha enviat l'SMS a «algunes persones que estaven a punt de fer 66 o acabaven de fer els 66». Ha assegurat que aquestes persones «no tenen cap risc» per rebre el vaccí perquè està aprovat per a majors de 18 i ha insistit en la petició d'eliminar el topall. D'altra banda, ha demanat a la població de 60 a 65 anys que esperi a rebre l'SMS abans d'accedir a la web per programar la cita perquè s'estan prioritzant les persones que presenten més risc davant de la covid.

La doctora ha explicat que no hi ha suficients vacunes per immunitzar encara tota la població d'aquesta franja d'edat i per això s'han començat a enviar SMS a aquelles persones que presenten més risc. «Els que l'han rebut són els prioritaris i demanaria que sobretot siguin aquests els que demanin la cita perquè la resta poden esperar», ha manifestat. Ha explicat que ella mateixa està en aquest grup d'edat i esperarà a rebre el missatge: «Esperaré que em toqui el meu torn». 

En aquesta mateixa línia, la responsable de vacunació del Departament ha reconegut que estaven «expectants» per veure quina resposta donaria la ciutadania en la represa de la vacunació amb AstraZeneca i ha celebrat que aquesta ha demostrat que té «molta confiança» en el vaccí.

L'estiu, punt de partida

De cara al futur, Cabezas ha considerat que es podrà recuperar certa normalitat quan s'hagin vacunat a totes les persones de risc i ha augurat que això podria passar «cap a mitjans d'estiu». «A finals d'estiu tindrem una xifra molt maca de vacunació», ha afegit, sense concretar el percentatge. Finalment, aquesta ha assegurat que això sumat a una baixada de la incidència ha de permetre viure «una mica més a prop dels altres».


Comentaris

envia el comentari