Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'una mà d'una àvia amb un bastó

Vacunen una àvia amb una xeringa «buida» i la seva neta ho grava tot

L'autora del vídeo ha decidit compartir-lo a les xarxes, però les autoritats insisteixen que ha estat un «error humà»

Imatge d'una mà d'una àvia amb un bastó
Una jove grava com vacunen amb una xeringa buida la seva àvia | Pixabay

Enmig del pla de vacunació que estan duent a terme la majoria de països de món, un incident compartit a les xarxes ha fet saltar les alarmes. En aquesta ocasió ens referim a un fet ocorregut a la localitat de Floridablanca, pertanyent a el departament de Santander, al nord-est de Colòmbia, on una jove gravava il·lusionada com s'estava vacunant la seva àvia.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Aquesta anècdota va passar dijous passat i els seus protagonistes són Celina Baptista de Alvarado i Dayana Hernández Alvarado, àvia i neta respectivament. La primera va anar a vacunar-se i la seva neta es va disposar a gravar el moment, com moltes altres persones fan a causa de la importància d'aquest fet.

Concentrada en el seu vídeo i en l'emoció de moment, Dayana no es va adonar d'un fet molt estrany: la xeringa amb la qual s'havia vacunat a la seva àvia estava buida. No va ser fins a moments posteriors, quan la jove revisava les imatges, on es va fixar en què en cap moment se li havia injectat el líquid a la seva àvia. Ràpidament Dayana va avisar l'equip mèdic de la clínica i va ser vacunada correctament.

La neta de l'afectada alerta d'un possible complot per no vacunar la població

Encara que tot podria haver quedat en una simple anècdota, la veritat és que Dayana va compartir les imatges per reivindicar que hi ha un complot per no vacunar la població: «Estigueu alerta». Dayana reconeix que li va estranyar que la vacunació fos tan ràpida, tal com ha explicat als mitjans colombians.

«Quan va arribar el moment de realitzar la vacunació, l'encarregada li introdueix una xeringa buida», relata la neta. «Jo no m'adono inicialment, vaig pensar que l'havia ficat massa ràpidament i el líquid va sortir ràpid. I li vaig dir, això ha estat tot? I em va dir 'sí, és que el líquid ha sortit'».

En les seves xarxes socials deixa clar els seus pensaments sobre aquest succés i opina que el cas de la seva àvia no ha estat un fet aïllat: «Alerta. Estan simulant col·locar les vacunes contra el virus», afirma al seu compte d'Instagram.

«Això és una realitat. En el vídeo s'observa i s'escolta tot el que ha passat amb total claredat. Si us plau, tingueu molt de compte», alerta la jove. De la mateixa manera, Dayana aconsella que les persones «exigeixin que la dosi sigui oberta» davant dels familiars perquè aquest cas no es repeteixi en cap punt de país.

El director de la clínica dona explicacions sobre el polèmic vídeo

Per la seva banda, el director de la clínica Foscal de Floridablanca, Jorge León Franco, va assegurar als mitjans de comunicació que «es va cometre un error involuntari dins dels esquemes de salut», descartant en qualsevol moment el possible complot contra la vacunació de país. «És una funcionària que porta vuit anys en l'organització», ha assenyalat, en defensa de la dona responsable de la vacuna. 

De la mateixa manera, el doctor va reivindicar que la clínica Foscal fa més de 30 anys que presta serveis de salut, sent una de les més importants de Colòmbia. Així, el doctor Jorge León Franco va compartir amb els mitjans colombians la versió de la infermera implicada, afirmant que «va ser un error per l'acte de repetició» i es va reparar de manera immediata. De la mateixa manera, va assegurar que «un cop acabada la investigació, donarem la informació pertinent, no volem amagar res».

L'Associació Americana d'Hospitals també es mostra convençuda que aquest fet es trasllada a un error humà, atès que «de cada 10.000 casos en vacunació es produeix un error». «En el que portem investigat, es tracta d'un error involuntari i jo crec aquesta versió, és una declaració que vam obtenir després controls de qualitat i mesuraments dels biològics, és la nostra apreciació com a institució», aclareix l'AAH.