ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

La gran notícia que acaba de donar la vacuna contra el coronavirus a milers de persones

En aquesta tercera etapa, més de 30.000 voluntaris rebran una dosi de 100 micrograms del fàrmac o una dosi de placebo per comprovar la seva eficàcia

Sanitari amb protecció experimentant amb vacunes
La vacuna contra la COVID-19 de Moderna és una de les més avançades | Catalunya Diari

La farmacèutica nord-americana Moderna ha començat avui dilluns la fase 3 de l'assaig de la seva vacuna experimental contra la malaltia de la COVID-19, i ha aconseguit doblar el finançament governamental del fàrmac fins a 955 milions de dòlars, segons ha anunciat aquest passat diumenge.

A través d'un comunicat, Moderna ha assenyalat que ha modificat el seu contracte amb l'organisme BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority) perquè s'ampliï en 472 milions de dòlars la quantitat inicial que anava dirigida al desenvolupament de la vacuna mRNA-1273, que ha entrat en la seva etapa avançada.

El contracte original amb aquest organisme era de 483 milions, però després d'augmentar la mida de l'estudi van acordar un augment de finançament: «Després de discussions amb l'Administració d'Aliments i Fàrmacs d'Estats Units i consultes amb l'Operació 'Warp Speed' en els últims mesos, la companyia ha decidit executar una tercera fase de l'assaig clínic significativament més gran, el que deixava una bretxa en el finançament de barda que es tancarà gràcies a aquesta modificació de contracte», va indicar Moderna.

Els primers resultats conviden a l'optimisme

Així, la farmacèutica es converteix en la primera empresa a la cursa nord-americà per aconseguir la vacuna contra el coronavirus.

Els primers resultats que van publicar ja destil·laven optimisme, ja que van revelar que la funció és induir anticossos neutralitzants en la part de la proteïna 'espiga' que el coronavirus utilitza per unir-se i entrar a les cèl·lules humanes. Aquesta va generar una forta resposta immune en els 45 pacients que van provar la vacuna.

Ara, en aquesta tercera fase que comença avui, 30.000 participants rebran aleatòriament una dosi de 100 micrograms del fàrmac o una dosi de placebo amb l'objectiu principal de comprar si pot prevenir la malaltia simptomàtica de la COVID-19, a més de la infecció amb el virus que la provoca, SARS-CoV-2, així com dels casos greus.

Avança la vacuna mentre es complica la situació a Estats Units

«Agraïm a Barda el seu continu compromís amb mRNA-1273, la nostra vacuna candidata contra COVID-19», va dir en la nota de premsa el conseller delegat de Moderna, Stéphane Bancel, que va assenyalar les «encoratjadores» dades de la fase 1 que porten a la signatura a estar segurs que poden ajudar a abordar la pandèmia i prevenir futurs brots.

Als Estats Units, els casos de la COVID-19 superen als 4,18 milions de contagis amb més de 146.000 morts a l'esquena. Durant les quatre últimes jornades, al país nord-americà s'han registrat rècords de 1.000 defuncions diàries.


Comentaris

envia el comentari