Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un treballadora sanitari amb una prova de coronavirus

La vacuna estatunidenca del coronavirus costarà 50 euros cada dosi

L'empresa es troba en la fase 3 de la investigació, i la vacuna podria arribar sobre el novembre

Imatge d'arxiu d'un treballadora sanitari amb una prova de coronavirus
L'empresa es troba en la fase 3 de la investigació, i la vacuna podria arribar sobre el novembre | Ángel Ullate

Cada vegada ens trobem més a prop d'aconseguir la vacuna contra el coronavirus, la qual podria suposar un gran pas endavant per poder tornar a fer una vida normal. A més, les esperances van augmentar aquesta mateixa setmana quan la farmacèutica estatunidenca 'Moderna' anunciava que entraven a la fase 3 de les proves de la vacuna que estaven testejant. 

Ara, arriba la part que potser no agrada a tanta gent. Com molta gent rumorejava, la vacuna que surti s'haurà de pagar, i no precisament un preu baix. Segons informa el mitjà estatunidenc 'Financal Times', cada dosi d'aquesta vacuna podria rondar els 50 euros

Per governs amb grans ingressos

Segons el citat mitjà, la vacuna es trobaria entre els 50 i 60 dòlars — l'equivalent a entre 42 i 52 euros —, i seria un preu superior a altres vacunes que s'estan desenvolupant a altres laboratoris del món, com ara les de 'Pfizer' o 'BioNTech'. A més, aquesta alta xifra s'aplicaria a governs de països de grans ingressos, que és el nínxol de mercat pel qual l'empresa farmacèutica té previst moure's, segons 'El Economista'. 

Després d'anunciar aquesta mateixa setmana l'entrada a la fase 3 d'investigació, el govern de Trump ha doblat el finançament per a la seva producció, la qual ja ha superat els 800 milions d'euros.

La vacuna del coronavirus 'més ràpida' del món

Amb aquest projecte de 'Moderna', es tracta de la primera vacuna que entra a la fase 3 d'assaig clínic, una etapa en la qual s'iniciarà la prova massiva amb més de 30.000 voluntaris. Tot fa indicar que l'assaig començarà en poques setmanes quan es puguin reclutar el menys a la meitat dels voluntaris.

Els participants rebran aleatòriament una dosi de 100 micrograms del fàrmac o una dosi de placebo amb l'objectiu principal de comprovar si pot prevenir la malaltia simptomàtica de la Covid-19.

«Esperem tenir les primeres dades sobre efectivitat i seguretat de la vacuna a finals d'estiu, i resultats definitius al voltant de novembre, potser abans», segons ha explicat Anthony Fauci, director de l'Institut Nacional d'Al·lèrgia i Malalties Infeccioses.

Perquè els resultats siguin positius, la vacuna ha de tenir una efectivitat del 60% i una durada d'uns dos anys. Segons els desenvolupadors de la vacuna aquest és el mínim exigit, tot i que seria desitjable que fos molt més gran.