La vacuna que es prova a Espanya: «És una gesta»

La multinacional nord-americana Johnson & Johnson ha desenvolupat aquest prototip

Una investigadora treballant al laboratori de la vacuna russa contra el coronavirus Sputnik V
La vacuna que es prova a Espanya: «És una gesta» | FIDR

La vacuna que en aquests moments es prova a Espanya sembla ser la candidata perfecta per a posar fi al virus. La multinacional nord-americana Johnson & Johnson ha desenvolupat aquest prototip de vacuna que ja està dins de la Fase 3 amb assajos clínics en diversos països del món, entre ells el nostre.

 

La vacuna està a punt de finalitzar la Fase 3 d'assajos

La resposta de la vacuna ha estat bona fins al moment i ara es preparen per a iniciar el quart assaig dins d'aquesta tercera fase, l'última abans de la seva aprovació definitiva si demostra eficàcia i seguretat.

Aquest últim assaig es realitzarà a gran escala als Estats Units, on serà testada en uns 60.000 voluntaris amb l'objectiu de comprovar si aquesta vacuna pot arribar a prevenir els símptomes de la malaltia amb una dosi única.

Aquesta vacuna  consisteix en un vector recombinant que utilitza un adenovirus humà (el virus responsable del refredat comú) per a expressar la proteïna del SARS-CoV-2 en les cèl·lules.

Després de superar la fase 1 i 2 dels assajos clínics amb una enorme taxa d'èxit, la vacuna es va submergir en la complicada fase 3, en la qual es troben gran part de les vacunes desenvolupades en l'actualitat.

En aquesta etapa s'aplica la vacuna a col·lectius més grans amb l'objectiu de comprovar l'eficàcia i seguretat d'aquesta, iniciant-se a partir d'aquí una quarta fase de vigilància i control.

No obstant això, una vegada superada la fase 3, la vacuna podrà obtenir les llicències per a la seva producció i comercialització.

Una vacuna prometedora que és tota una «gesta»

L'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID) dels Estats Units ha emès un comunicat en el qual expliquen els avanços de la vacuna i posen de manifest les esperances que hi ha posades en aquesta candidata.

«Aquesta vacuna és una gesta sense precedents. Encara que probablement es necessitaran més tipus de vacunes per a atendre la demanda mundial, el candidat que prova Janssen ja ha demostrat que és un fàrmac prometedor» ha assegurat el director de l'institut, Anthony Stephen Fauci.
Igual d'orgullosos s'han mostrat els promotors de la vacuna, sent un dels prototips més avançats i fiables del mercat.

«Estem molt agraïts dels esforços incansables dels nostres investigadors i dels participants que han estat voluntaris per a formar part en aquests estudis. Junts, estem lluitant per a vèncer a aquesta pandèmia» ha declarat Mathai Mammen, responsable mundial de Janssen, la farmacèutica de Johnson & Johnson.


Comentaris

envia el comentari