Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Laboratori de l'Hospital Clínic on es fan les proves del coronavirus

Una empresa estatunidenca desenvolupa el prototip d'una vacuna contra el coronavirus

Moderna Therapeutics està investigant una possible vacuna per lluitar contra el virus

Laboratori de l'Hospital Clínic on es fan les proves del coronavirus
La investigació per trobar una vacuna pel coronavirus avança als Estats Units | Catalunya Diari

Des que el Covid-19, més conegut com coronavirus, afecta tots els països, els científics treballen a contrarellotge per aconseguir una vacuna que aconsegueixi frenar la propagació  i ajudi a evitar que la pandèmia es torni a repetir. La Xina, el primer país que va patir les conseqüències de l'virus, ja s'ha posat mans a l'obra per a aconseguir una medicació. Malgrat això, han estat els Estats Units  els que han aconseguit una possible vacuna.

El govern de Donald Trump  ha donat suport a un assaig clínic perquè la vacuna sigui provada en quatre voluntaris que ja van rebre la primera dosi ahir dilluns, 16 de març. A diferència d'altres vacunes —com la de l'sarampió— que es fan a partir de mostres febles de virus en qüestió, la mRNA-1273 no va ser creada amb el virus que causa la Covid-19 però sí amb un segment del seu  codi genètic  creat en el laboratori perquè el propi sistema immune de el cos es prepari per lluitar contra la infecció real.

«Aquesta vacuna utilitza una tecnologia preexistent. Va ser creada amb un estàndard molt alt, emprant coses que sabem que són segures per a les persones i els que participen en l'assaig seran sotmesos a un seguiment molt rigorós», explica el doctor John Tregoning, expert en malalties infeccioses de l'Imperial College de Londres.

La pressa obliga a saltar-se passos importants

A causa de la rapidesa amb què el virus s'està propagant, aquest primer assaig s'ha saltat un pas fonamental en la invenció de tota vacuna: assegurar que és capaç de crear una resposta immune  en animals. Podrien passar mesos fins que arribi a la població. Moderna Therapeutics és l'empresa biotecnològica que està al capdavant de la investigació i creació d'aquesta vacuna.

Els voluntaris rebran diferents dosis d'aquest assaig clínic sent punxats dues vegades cada 28 dies. Encara que sens dubte es tracta d'una notícia d'allò més esperançadora, en el cas que resulti eficaç, caldrà esperar 18 mesos perquè la vacuna pugui estar disponible per a tothom.