Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Progressos en la vacuna del coronavirus.

La vacuna d'Oxford contra el coronavirus mostra «immunitat total»

L'estan produint la Universitat d'Oxford i la farmacèutica Astra Zeneca

Progressos en la vacuna del coronavirus.
Informen de progressos en la investigació de la vacuna contra el coronavirus. | EP

La vacuna experimental contra el coronavirus de la Universitat d'Oxford la farmacèutica Astra Zeneca és «segura» en humans i, en la seva segona fase d'estudi, genera «immunitat total», segons s'ha informat aquest dilluns a la tarda. La resposta, segons asseguren, sembla segura. «Les dades mostren que la vacuna no va provocar  cap reacció inesperada  i va tenir un perfil de seguretat similar a el de les vacunes anteriors d'aquest tipus», han comentat en un estudi publicat a la revista científica 'The Lancet'. Més enllà del fet que els cientifics asseguren que calen més assajos amb més voluntaris, els resultats expliquen que són esperançadors. 

La investigació ha tingut lloc a la UK Research and Innovation amb la col·laboració de l'Institut Nacional per a la Salut i el Centre de Recerca Biomèdica d'Oxford, i amb el laboratori alemany German Center for Infection Research (DZIF), a més de l'empresa col·laboradora Gießen-Marburg-Langen.

Una segona vacuna a la Xina

Paral·lelament, la revista científica 'The Lancet' ha anunciat aquesta tarda de dilluns, 20 de juliol, que una altra vacuna, l'Ad5 és «segura» i, de la mateixa manera que la d'Oxford, condueix a donar una resposta «inmune» contra el coronavirus. S'ha arribat a aquesta conclusió  després de superar les proves de la fase 2. Tanmateix, encara queda la fase 3 per confirmar la seva eficàcia al 100%. Es tracta, doncs, de davant l'avenç més important en la lluita contra aquesta pandèmia des del seu inici. L'Ad5 es va introduir en fase d'experimentació entre l'exèrcit xinès juntament amb set vacunes més. 

La vacuna també ha donat respostes molt positives  després d'una sola immunització. S'ha provat, de fet,  en un assaig aleatori per a majors de 18 anys sans que no presentaven patologies prèvies i malgrat que els resultats han estat satisfactoris en la majoria de les persones, no es descarta «una segona dosi» en les persones més grans. La vacuna es va provar per primera vegada en una població xinesa de tan sols 500 habitants.