YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La vacunació amb AstraZeneca s'atura amb el 58% dels treballadors amb la primera dosi posada

Brussel·les, però, insta els 27 a utilitzar «totes les dosis a les que tenen accés» perquè cal "anar més ràpid" en la vacunació

Alba Vergés, amb mascareta mentre li prenen la temperatura, 21/05/2020
Més de la meitat dels treballadors essencials a Catalunya ja han rebut la primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca | Catalunya Diari

Un total de 148.277 treballadors essencials havien rebut a Catalunya la primera dosi d'AstraZeneca abans que aquest dilluns se'n paralitzés la vacunació després de registrar-se 14 casos de trombes a Europa i al Regne Unit entre els 17 milions de vaccins posats. Això representa un 57,8% dels treballadors essencials amb la primera dosi i, per tant, que prop de la meitat hauran d'esperar l'informe de l'Agència Europea del Medicament (EMA), segons dades facilitades per Salut en roda de premsa.

Paral·lelament es continua vacunant amb Pfizer i Moderna. De moment, han rebut vacuna 113.016 majors de 80 anys, un 28,4% (a part dels que viuen en residències). Sobre la situació epidemiològica, Salut adverteix que la baixada de casos s'ha estancat.

Brussel·les demana aplicar-la per optimitzar recursos

La comissària de Salut, Stella Kyriakides, ha instat els estats de la UE a utilitzar «totes les dosis a les que tenen accés» per accelerar la vacunació contra la covid-19. En una roda de premsa posterior a la reunió amb els titulars de Salut, Kyriakides ha dit que han observat «diferències» pel que fa al ritme de vacunació als diferents estats i els ha demanat «anar més ràpid».

En ple anàlisi de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) sobre els casos de trombosi associats al vaccí d'AstraZeneca, cosa que ha provocat la suspensió del subministrament d'aquesta vacuna a diversos estats, Kyriakides ha subratllat que el nombre de casos observats són iguals als de la població que no ha rebut aquesta vacuna.

En aquest sentit, l'eurocomissària de Salut ha reclamat esperar a la valoració científica de l'EMA dijous tot insistint que cal mantenir la «confiança» dels ciutadans en la vacuna. «És molt important que els ciutadans entenguin que en questions de seguretat seguim la valoració científica e l'EMA», ha remarcat.


Comentaris

envia el comentari