YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La vacunació contra la Covid-19 a Catalunya es reprendrà finalment dimecres

Les noves dosis de vaccí arribaran aquest dimarts al migdia al Banc de Sang i Teixits i no hi haurà temps de distribuir-les

Imatge d'arxiu d'un sanitari amb una vacuna
Les vacunes de Pfizer arribaran a Catalunya aquest dimarts al migdia i el procés de vacunació es reprendrà demà. | Salut

La campanya de vacunació contra la Covid-19 es reprendrà finalment dimecres a Catalunya i no aquest dimarts com estava previst, segons ha avançat TV3 i ha confirmat l'ACN de fonts del Departament de Salut. Després del problema logístic de Pfizer, que va impedir l'enviament en la jornada d'ahir, les noves dosis de vaccí arribaran aquest dimarts al migdia al Banc de Sang i Teixits i no hi haurà temps material per redistribuir-les. L'hora d'arribada de les vacunes contra la Covid-19Salut calcula que de 12.30 a 15.30 hores— i la complexitat logística faran impossible que avui dimarts es pugui reprendre la campanya de vacunació.

Segons va explicar aquest dilluns el ministre de Sanitat, Salvador Illa, Espanya rebrà aquesta setmana 369.525 dosis de la vacuna de Pfizer-Biontech en quatre vols que aterraran a Barcelona, Madrid, Vitòria i les Canàries, des d'on seran distribuïdes als més de cent punts de distribució que han fixat les comunitats autònomes. Tal com va passar amb el primer enviament d'immunitzacions el passat dissabte, la distribució a les illes, a Ceuta i a Melilla es realitzarà a través de les Forces Armades.

El ministre Illa va assegurar que, després dels problemes notificats per Pfizer aquest dilluns, «el subministrament quedarà regularitzat per a poder seguir amb el procés de vacunació».

Andorra començarà a vacunar a principis de gener

El ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet, ha avançat que Andorra rebi les primeres dosis de la vacuna contra la Covid-19 a principis de gener, moment en què començaran la campanya de vacunació. Segons un comunicat de premsa del govern andorrà, seran vacunes de Pfizer provinents d'Espanya i els primers destinataris seran residents i professionals dels centres sociosanitaris, «considerats un dels col·lectius més vulnerables».

La vacunació s'estendrà progressivament a tota la població «atenent diferents criteris, principalment el risc per a la salut i el grau d'exposició al virus», excloent d'aquest procés les persones que tinguin test serològic positiu —immunes i amb anticossos—. Martínez Benazet ha explicat que Andorra compta amb diferents vies per a adquirir vacunes, «que reforcen l'estratègia del govern per a fer front a la pandèmia, que aniran arribant al país de manera progressiva».

Concretament, a través de la Unió Europea, França amb la vacuna de la farmacèutica Moderna i Espanya amb la de Pfizer, aprovisionaran a Andorra «d'una manera equitativa». En paral·lel, Andorra també compta amb el compromís per a adquirir unes 26.400 vacunes AstraZeneca durant el primer trimestre del 2021, a través del mecanisme Covax Facility, liderat per l'organització internacional GAVI.


Comentaris

envia el comentari