La vaga de funcionaris de la Generalitat, desconvocada

Els funcionaris han arribat a un acord a través del qual se'ls preveu retornar les pagues extres de 2013 i 2014
La vaga de funcionaris prevista per aquest dimecres ha estat, finalment, desconvocada | CatalunyaDiari.cat

 

El sindicats UGT i CCOO han desconvocat la vaga prevista per aquest dimecres. L’acord amb l’administració, doncs, permet aturar en última instància una aturada que comptava amb fins a 25.000 treballadors públics.

 

L’aturada, d’altra banda, plantejava una aturada a gran escala, ja que estaven citats a la vaga diversos col·lectius de metges, administratius, Bombers de la Generalitat i treballadors de ferrocarrils.

 

La vaga, aturada en última instància

Tot plegat ha estat gràcies a un acord al qual s’ha arribat aquest mateix migdia, quan ja faltaven menys de 24 hores per a l’inici de la protesta. Segons ha avançat ‘El Periódico’, amb aquest acord, el Govern es compromet a pagar el 2019 un 40% de la paga pendent del 2013 i anar abonant la resta de sou pendent en els exercicis 2020, 2021 i 2022.

 

 

Els indicis de fumata blanca, però, ja han arribat aquest mateix matí quan fonts sindicals reconeixen l’existència «moviments» per part del Govern per mirar de solucionar la situació. Tot i que els mateixos han dit que no acceptarien qualsevol acord ràpid per «punxar el globus de la manifestació», el cert és que hores després han acabat tancant un acord a través del qual se’ls pagarà tots els retards.       

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Els CAPs se salven així d'una situació límit amb el recés de la vaga de funcionaris | Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

 

Una situació límit

És que denunciaven els treballadors vinculats a la Generalitat de Catalunya. Els funcionaris catalans, en aquesta línia, havien plantejat aturar els seus serveis al llarg del 12 de desembre com a protesta per ser els únics treballadors públics de tot l’Estat espanyol que no han recuperat de les pagues extres retirades dels anys 2013 i 2014.