Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'unes retencions a Barcelona

Caos ara mateix a Barcelona: Talls i cues llarguíssimes a les carreteres principals

Les protestes per la vaga dels docents tallen les Rondes, la Gran Via i l'avinguda Meridiana

Barcelona és un polvorí. Les protestes per la vaga dels docents tallen diverses vies principals de Barcelona aquest dimarts al matí. Entre d'altres s'ha tallat la Ronda de Dalt, sentit Besòs, a l'altura d'Horta-Guinardó i la Ronda Litoral, a l'altura de Sant Martí, segons la Guàrdia Urbana. USTEC ha informat també de talls a la Gran Via i a l'avinguda Meridiana.

Les manifestacions tenen lloc a hores d'ara perquè encara no hi ha acord entre sindicats i Educació. Després de quatre reunions, tot plegat continua en stand by, fins al punt que fonts sindicals han advertit que les mobilitzacions es podrien allargar més enllà de dimecres.

Manifestació prevista per a les 11.30 hores

Les protestes no cessen aquí. I és que la protesta de mestres i professors inclou una manifestació que tindrà lloc a les 11.30 hores del matí a jardinets de Gràcia. 

A hores d'ara, a les 10.30 hores, els talls de trànsit tenen lloc a la ronda de Dalt, a la ronda del Litoral i a la Gran Via a l'altura de la plaça Cerdà, aquest punt ja reobert a les 9.30 del matí.

La Guàrdia Urbana informa que estan fent desviaments. 

Els sindicats parlen «d’engany» 

Els sindicats mantenen la vaga fixada per avui i dimecres després de titllar «d’engany» les quatre sessions de mediació que s’han fet al departament de Treball amb Educació

Així, lamenten que les posicions continuen d’allò més allunyades i denuncien la «incapacitat negociadora» de la conselleria encapçalada pel Josep González Cambray, de qui demanen la dimissió com a màxim responsable. 

El departament, per contra, defensa que ha fet «els moviments necessaris» i sosté que no es poden atendre les demandes dels sindicats «totes i al mateix temps» pel seu elevat cost econòmic. També demanen als representants que acudeixin a la mesa sectorial prevista per aquest dijous.